Tabella

AFC KELET

Csapat GY D V
PATRIOTS   7 - 3
DOLPHINS 5 - 5
BILLS 3 - 7
JETS 3 - 7

 

AFC ÉSZAK

Csapat GY D V
STEELERS
6 1 2
BENGALS 5 - 4
RAVENS 4 - 5
BROWNS 3 1 6

 

AFC DÉL

Csapat GY D V
TEXANS 
6 - 3
TITANS
5 - 4
COLTS  
4 - 5
JAGUARS 3 - 6

 

AFC NYUGAT

Csapat GY D V
CHIEFS
9 - 1
CHARGERS  7 - 2
BRONCOS
3 - 6
RAIDERS 1 - 8

 

NFC KELET

Csapat GY D V
REDSKINS 6 - 3
COWBOYS 4 - 5
EAGLES 4 - 5
GIANTS 2 - 7

 

NFC ÉSZAK

Csapat GY D V
BEARS 6 - 3
VIKINGS 5 1 3
PACKERS 4 1 4
LIONS 3 - 6

 

NFC DÉL

Csapat GY D V
SAINTS 
8 - 1
PANTHERS 6 - 3
FALCONS
4 - 5
BUCCANEERS
3 - 6

 

NFC NYUGAT

Csapat GY D V
RAMS 9 - 1
SEAHAWKS  4 - 5
CARDINALS
2 - 7
49ERS
2 - 8

 

Partnerek

         NFL EREDMÉNYEK

partnerbannergif.gif

brownsbanner.jpg

phillyblog.jpg

seahawkshungary.jpg

tippeldmeg.jpg

Kapcsolat

  Bármilyen kérdés vagy észrevétel

        esetén írj nyugodtan az

nflhu.blog@gmail.com e-mail címre!

Szavazás

Facebook oldaldoboz

Twitter

Bonyolódik a helyzet az új Falcons stadion körül

2012.04.14. 11:11 | nflfan | komment

Címkék: atlantafalcons

Mint tudjátok, a Falcons egy új stadionra ácsingózik. A Georgia Dome 1992 óta szolgál a csapat otthonaként és 20 szezon alatt körülbelül 200 alkalommal használták. Borzasztóan le lehet lakva és elavult, ugye? A ligában kibontakozó trendet nézve akár igennel is felelhetnénk. Nézzük, hogy hogyan is áll jelenleg az ügy.

A Falcons egy nyitott stadiont preferálna új otthonaként, azonban ez felvet néhány komoly problémát, amely még mindig megoldásra vár. Ezt nyilatkozta a Georgia World Congress Center Authority vezetője szerdán. A GWCC Authority egy állami szerv, amely többek között a Georgia Dome-ért is felel, ha úgy tetszik, ők kezelik az épületet. A szervezet és a Falcons vezetősége immáron 14 hónapja tárgyalnak egy lehetséges új belvárosi stadionról, amelynek költségeit a kormányzat és a magánszféra közösen állná.

Frank Poe, a GWCC Authority igazgatója egy szerdai eseményen számolt be viszonylag részletesen az ügy jelenlegi állásáról és a felmerülő kihívásokról. Megjegyezte, hogy a Falcons ragaszkodik egy nyitott stadionhoz, ám az államnak és a városnak nem érdeke cserében feláldozni olyan eseményeket, amelyeket kizárólag fedett stadionban lehet játszani. Jelenleg a Georgia Dome ad otthont a SEC bajnoki meccsnek, a Chick-fil-A nyitó- és kupameccsnek, valamint az egyetemi kosárlabda bajnokság döntőjének, a Final Fournak.

A fenti helyzet megoldására (vagyis, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon) két opció mutatkozik. Az egyik a két-stadionos megoldás, amelynek esetében a Georgia Dome megmarad és a közelében húznák fel az új, nyitott stadiont. A két létesítmény tehát egymással párhuzamosan működne. A másik lehetőség, hogy a Georgia Dome-nak kampec és a helyére felhúznak egy új, elhúzható tetővel ellátott stadiont.

Jelenleg még nem született döntés, hogy melyik változatot fogják megvalósítani, de mindkettő lehetséges alternatívaként szerepel. Azonban mind a kettő opció esetében komoly kihívásokkal kell majd szembe nézni, mondta Poe.

A két-stadionos megoldás esetében a Falconsnak be kell bizonyítania és persze garantálnia kell, hogy ez a fajta megoldás hosszú távon is gazdaságos és megéri a Georgia Dome fenntartását. Hiszen egy új stadion potenciális versenytársat jelent a Dome számára, vagyis az abban megrendezett események számára (pl. koncertek).

Poe kifejtette azt is, hogy jelenleg jól kihasználtak a GWCC épületei és felhívta a figyelmet arra is, hogy van ám még egy stadion a közelben, a Philips Aréna (ha jól tudom, akkor a város NBA és NHL csapatainak otthona). Tehát egy új "madárfészek" esetén három stadion lenne egy kupacban, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Felmerült az a lehetőség is, hogy magát a Dome-ot alakítsák át nyitható tetejűvé. Ez azonban a legköltségesebb megoldás lenne. Többek között azért, mert ehhez két évre be kéne zárni az épületet (az átalakítás idejére) és a Falconsnak addig ideiglenes otthont kéne bérelnie. Ez pedig mind a csapatnak, mind az állami szervnek jelentős pénzébe/bevételkiesésébe kerülne.

Jelenleg tehát csak annyi biztos, hogy két lehetőséget preferálnak, mondta Poe. Az elhúzható tetejű stadion vagy egy új, nyitott pálya megépítése a közelben, ennyi. Továbbra is az asztalon hever mindkét ötlet, de előbb vagy utóbb dönteni kell. Jelenleg még pontos költség-haszon elemzések sem készültek arról, hogy melyik opció mennyibe kerülne és milyen szerződést kívánnak a Falcons és a GWCC Authority között.

A Falcons továbbra is egy nyitott stadion mellett kardoskodik, de azért nem zárják ki a másik lehetőséget sem. A tárgyalások lezárásának és a szerződés megkötésének végső határideje továbbra sincs kitűzve, ebben sincs még egyezség.

Emlékeztetőül, a Georgia-i törvényhozás két évvel ezelőtt belement egy új adó kivetésébe, amely 2020 és 2050 között biztosít egy olyan bevételt, amely kifejezetten egy új stadion vagy a Dome felújításának költségeit (pontosabban annak egy részét) fedezné. Ez jelenti jelenleg az egyetlen állami forrást a projekthez, ami nagyjából 300 millió dollárt taksál. Egy 2011-ben készült tanulmány szerint egy új, nyitott stadion felépítése 700 millió dollárnyi összeget emésztene fel. A különbséget pedig a Falconsnak kéne állnia. Tekintve azonban, hogy mennyire nagy üzlet manapság az NFL, nem hiszem, hogy komoly akadályba ütközne a vezetőségnek az összeg előteremtése.

Forrás: ajc

Atlanta Falcons szurkolói blog

dirtybirds.blog.hu

raiders_hungary_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhu.blog.hu/api/trackback/id/tr354424666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.