Kire van szükség? - Indianapolis Colts

A tavalyi szezonjának köszönhetően a Colts választhat elsőként a Drafton. A tavalyi vergődés eredményeként fejek hullottak a csapatnál. Az edzői stáb többségét elküldte a csapat. Az új general manager Ryan Grigson pedig elküldte a játékosok nagy részét is. Most viszont egy könnyűnek tűnő, de a csapat következő évtizedét meghatározó döntés előtt állnak. Azaz ki legyen a következő "Peyton Manning". A szakértők szinte 100%-ban Andrew Luck mellett teszik a voksukat, de nagy meglepetésre a Heisman Trophy győztes Robert Griffin III is befuthat. A Manning körüli embereket is elküldte a csapat. Ez nagyon rizikós, de talán szükséges volt. Jobb ha az irányító az első pillanattól kezdve azokkal az emberekkel dolgozhat együtt akik még 5-10 év múlva is körülötte lesznek.

Egy trade kapcsán megszerezték a right tackle Winston Justice-t, megtartották a sztár elkapójukat Reggie Wayne-t és Jeff Saturday-t helyettesítették az Oakland Raiders korábbi kezdő centerével Samson Satele-vel. Wayne megtartása érdekes volt, hiszen a csapat Pierre Garcon-al akart hosszabbítani csak az elkapó a Washington Redskins ajánlatát fogadta el. Így Wayne csak a második választás volt.

Továbbá távozott a csapattól a running back Joseph Addai, a wide receiver Anthony Gonzalez és a két tight end Dallas Clark és Jacob Tamme. Dallas Clark távozása is meglepő volt, hiszen Manning egyik legbiztosabb célpontja volt hosszú éveken keresztül és a rutinjával az új irányítónak is nagy segítségére lehetett volna. De hát a fiatalítás mindenek előtt.

Nemcsak a csapat támadóegysége esik át gyökeres változásokon, hanem a védelem is. A védekezés a következő szezontól kezdve, a vezetőedző Chuck Pagano és a defensive koordinátor Greg Manusky irányítása mellett áttér a 3-4-es sémára. A defensive end Cory Redding-et már az új séma miatt szerződtették. A csapatnál maradt a védelem két erőssége Dwight Freeney és Robert Mathis. Továbbá szerződtették a safety Tom Zbikowski-t a Baltimore Ravenstől. Viszont szükség lesz cornerbacket választani.

A Coltsnak QB, WR, TE, OG, NT, CB játékosra van szüksége.

A Colts választásai:

Kör 1, Pick 1 (1)

Kör 2, Pick 2 (34)

Kör 3, Pick 1 (64)

Kör 4, Pick 2 (97)

Kör 5, Pick 1 (136)

Kör 5, Pick 35 (170)

Kör 6, Pick 36 (206)

Kör 7, Pick 1 (208)

Kör 7, Pick 7 (214)

Kör 7, Pick 46 (253)

(nfl.com)