Ma este hozzák nyilvánosságra a sorsolást

Az NFL ma este helyi idő szerint 7 órakkor hozza nyilvánosságra a következő szezon sorsolását. A párosítások már ismertek, hiszen négyévente megismétlődnek. Korábban közölték már az előszezon párosításait, és a nyitó mérkőzést (Giants a Cowboys ellen). Természetesen az időpontok változni fognak az év folyamán, de az adott hetek párosításai nem. És a csütörtök, illetve hétfő esti mérkőzések is adottak lesznek.

Egy csapat kétszer (hazai és idegenben) megmérkőzik a saját diviziójában levő csapatokkal. Kap egy csoportot a saját és a másik konferenciájából. Ezekkel a csapatokkal csak egy mérkőzést játszanak. Továbbá játszik a konferencia azon két csapatával amelyik az előző évben azonos helyen végzett a diviziójában.

Ezt nézzük meg egy példáján keresztül is. Az Oakland Raiders következő évét választottuk ki.

Egy divizióban van a San Diego Chargers, Denver Broncos és a Kansas City Chiefs csapatával. Velük hazai pályán és idegenben is megmérkőznek. Ez 6 mérkőzés.

A saját konferenciájukból az AFC Északi csoportjával mérkőznek meg, de velük csak egy meccset játszanak. A Steelers, Ravens, Browns és Bengals ellen egy meccs lesz, kettő otthon és kettő idegenben. Ez 4 mérkőzés.

Az ellentétes konferenciából NFC Déli csoportjával mérkőznek meg. A Buccaneers, a Saints, a Falcons és a Panthers ellen egy meccs. Ez 4 mérkőzés.

És egy-egy meccset vívnak azzal a két csapattal akik az előző évben azonos helyen végeztek a diviziójukban. Az Oakland a harmadik lett, ezért a Jaguars és a Dolphins csapatával játszik. A Benglal is harmadik lett, de természetesen velük nem játszanak még egy plusz meccset, mert a két csoport amúgyis találkozik egymással. Ez 2 mérkőzés.

Így megvan a 16 mérkőzésből álló alapszakasz párosítása.