Michael Floyd aláírt a Cardinals-al

Az Arizona Cardinals a tegnapi napon aláírt az első körben választott wide receiverrel Michael Floyd-al és a harmadik körös cornerbackel Jamell Fleming-el. A szerződések anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de Ian Rapoport az NFL.com munkatársának értesülései szerint négyéves, 10 millió dolláros (garantált összeg) szerződést kötöttek Floyd-al. Továbbá a Cardinalsnak opciós joga van az ötödik évre.

Floyd az idei Draft 13. választottja volt és a Notre Dame-re járt. 43 egyetemi mérkőzésén 271 elkapásból 3.686 yardot és 37 touchdownt szerzett. Tavalyi végzős idényében 1.147 yardot és 9 TD-t szerzett. Floyd magas, jó felépítésű játékos aki leveheti a terhet a 6-szoros Pro Bowl kerettag Larry Fitzgerald-ról. Floyd kiválasztásában maga  Fitzgerald is szerepet játszott, hiszen Ő ajánlotta csapatának a fiatal elkapót.

Fleming az Oklahomára járt és két éven keresztül szerepelt a kezdőcsapatban. Főiskolai pályafutása alatt 168 tacklet és 7 interceptiont szerzett. Fleming szerződése tartalmaz egy 586.068 dolláros aláírási bónuszt. A védő nem csak cornerbackként hanem safetyként is bevethető. Floyd és Fleming szerződtetésével az Arizona Cardinals a kilencedik csapat aki mindegyik Draft választottjával aláírt (Atlanta Falcons, Baltimore Ravens, Carolina Panthers, Chicago Bears, Green Bay Packers, New York Giants, San Diego Chargers és Seattle Seahawks után).

(nfl.com)