Ki érhet fel Newton-hoz?

A játékosmegfigyelők úgy vélik, hogy az idei Draft két legjobbja nem produkálhat olyan újonc szezont Cam Newton. A Carolina Panthers irányítója megdöntötte Peyton Manning újonc passzolt yard rekordját. A szakértők szerint Andrew Luck és Robert Griffin III teljesítményét nem lehet majd összehasonlítani Newtonéval, hanem inkább Andy Dalton lesz a mérce.

A Cincinnati Bengals irányítója 3.398 passzolt yardig, 20 touchdownig jutott. Cam Newton 4.051 passzolt yardig, 21 touchdownig jutott továbbá 706 futott yardot és 14 futott TD-t szerzett. Irányító 14 futott TD-t még soha sem szerzett az NFL történetében. A két irányító összehasonlításakor a statisztikák mellett mindig kiemelik, hogy Dalton bejutott a rájátszásba, míg Newton nem és ez is egy fontos tényező.

"Úgy gondolom, hogy Griffin jobb számokat mutat majd, de ez nem azt jelenti, hogy Ő lesz a jobb. De egyikük adatait se hasonlítsuk majd Newton statisztikáihoz. Amit tőlük várhatunk az egy Andy Daltonéhoz hasonló bemutatkozó év." - Greg Gabriel játékosmegfigyelő. Várhatóan igen jó statisztikákat fog produkálni a két fiatal irányító, így az év végén az összehasonlítás alapját az fogja képezni, hogy melyikük jutott be a rájátszásba.

(nfl.com)