Matt Schaub bizonytalan az új szerződését illetően

A Houston Texans csapata a múlt héten új szerződést kötött a vezetőedző Gary Kubiak-al és a general manager Rick Smith-el. Néhány hónapja pedig a running back Arian Foster is megkapta az új hosszútávú szerződését. A kérdés most, hogy lesz a Texans irányítójával Matt Schaub-al. A Houston Chronicle értesülései szerint ez nem lesz olyan egyszerű feladat.

Schaub 2007-ben érkezett az Atlanta Falcons csapatától és eddigi öt Houston-i éve alatt 16 mérkőzésről hiányzott. Mindegyik mérkőzést sérülés miatt kellett kihagynia. Abban a két évben amikor mindegyik alapszakasz mérkőzésen pályára tudott lépni, akkor nem is lehetett panasz a teljesítményére. De az első két Texans-os szezonjában öt mérkőzést, majd a tavalyi szezonban hat mérkőzést volt kénytelen kihagyni. Ebben látják a hosszabbítás fő problémáját ugyanis mikor Schaub megsérül az mindig több mérkőzéses kihagyást jelent.

A másik probléma, hogy először a Pro Bowl tacklelel Duane Brown-al és a pass rusher Connor Barwin-al akarnak hosszútávú szerződést kötni, ami ha létrejön elveszi a fizetési sapkában levő helyet. Szintén ellene szól, hogy meg kell várni mire lesz képes a sérüléséből visszatérve. Ha jól teljesít a következő szezonban akkor egy franchise tag-el is a csapatnál lehetne tartani a 2013-as szezonban. A negyedik problémát az irányítója tartaléka T.J. Yates jelenti. Újoncként jó évet zárt és bevezette csapatát a rájátszásba. Ha meg tudja ismételni a tavalyi produkcióját akkor elképzelhető egy drámai csere is.

(nfl.com)