A Dolphins utolsóként töltötte fel playbookját az iPadekre

A Miami Dolphins csapata lett az utolsó az NFL-ben amelyik feltöltötte a playbookját az iPadekre. A jövőben a rendkívül terjedelmes playbookokat már digitális formában tanulmányozhatják a játékosok. Bevezetésének fő oka, hogy a csapatok spóroljanak a papírokkal. Legalábbis ez a hivatalos verzió.

A fő előnye szerintem, hogy animációkat és filmeket is nézhetnek rajta. Mindenki látta már, hogy egy-egy mérkőzés közben a játékosok papírokat nézegetnek amivel elemzik az ellenfél felállását. Ez a mérkőzés közben továbbra sem fog változni, hiszen az NFL jelenlegi szabályai tiltják, hogy ezeket a készülékeket kivihessék a pályára, de a tanulási folyamatot nagyban megkönnyíti majd.

A csapat továbbá beszabályozta a készülékek használatát. 10 ezer dollár büntetés jár ha egy játékos tiltott oldalakat néz meg rajta. A youtube és a Twitter is szerepel a tiltólistán.

A Dolphins elkapója Davone Bess nyilatkozott az új rendszerről. "Nagyon kényelmes. Minden nap töménytelen papírmennyiséget halmoztunk fel és fűztünk le. Most meg csak egyszerűen letöltjük az iPadünkre. Ennyi." - nyilatkozta a wide receiver.

(nfl.com)

Címkék: miamidolphins