Sokat várnak Jack Crawford-tól

Már véget értek az OTA programok és a miniedzőtábor és így az Oakland Raiders edzői stábja jobban megismerhette a Drafton kiválasztott játékosait. Az ötödik körben kiválasztott defensive end Jack Crawford-al különösen elégedettek voltak. Crawford csak a középiskolában kezdett futballal foglalkozni miután a családjával Londonból az Egyesült Államokba költöztek. A vezetőedző Dennis Allen szerint a fiatal játékos sokat segíthet a csapaton a következő szezontól kezdve.

"Magas atletikus játékos, aki emellett nagyon gyors. Nagyon sokoldalú játékos. Fontos feladatunk, hogy minden játékosunknak megtaláljuk a hozzá leginkább illő szerepet. Mindenkit megnézünk különböző posztokon és a hozzájuk leginkább passzoló poszton játszatjuk. Úgy gondolom, hogy már meg is találtuk a neki illő feladatkört." - nyilatkozta Allen.

Crawford a Penn State-re járt. Egyetemi évei alatt 49 mérkőzésen szerepelt amiken 14 sacket ért el. Kreativitását és technikáját leginkább mint pass-rusher tudja kamatoztatni. A 4-3-es sémában defensive endként, míg a 3-4-es sémában outside linebackerként használható.

Forrás:

Oakland Raiders Hungary