Akire érdemes lesz figyelni: Ryan Williams (Cardinals)

Az Arizona Cardinals running backje, Ryan Williams tavaly volt újonc de csak idén fog bemutatkozni az NFL-ben. A tavalyi évet teljes egészében ki kellett hagynia ugyanis az előszezon harmadik mérkőzésén megsérült. A még mindig csak 22 éves játékos patella-ín sérülés miatt a partvonal mellett töltötte az újonc évét. A Virginia Tech volt futóját a Draft második körében választotta ki a Cardinals. Térdsérülése már a múlté és gőzerővel készül az első pályára lépésére.

"Sérülésem óta nem voltam ilyen gyors. Ez fűt belülről. Hihetetlen, már majdnem visszatértem. Majdnem visszatértem." - nyilatkozta Williams a legutolsó edzését követően.

Arizonában tavaly Beanie Wells lépett elő elszámú running backké aki meg is hálálta a bizalmat. 1.047 futott yardot és 10 futott touchdownt szerzett. Viszont Wells is kés alá feküdt a szezon után hiszen térdsérülést szenvedett. Rajta kívül még ott van LaRod Stephens-Howling, de eddig csak kiegészítő emberként számítottak rá. Három profi szezonja alatt szinte az összes alapszakasz mérkőzésen pályára léphetett (tartalékként) de csak 295 futott yardnál tart.

"Jó állapotban van. Már el is felejtettük, hogy milyen gyors." - nyilatkozta a Cardinals vezetőedzője Ken Whisenhunt.

Most következik Williams számára eddigi karrierjének legfontosabb megmérettetése, hiszen az edzőtáborban mutatott teljesítmény nagyban meghatározza majd, hogy kezdőként vagy csereként lép majd pályára élete első alapszakasz mérkőzésén. Williams és Beanie Wells pályázik nagy eséllyel a kezdő running back pozícióért és valószínűleg LaRod Stephens-Howling lesz a tartalék. Wells mellett szól a tavalyi kiváló éve, de nem lehet tudni milyen állapotban a műtött térde (igaz, hogy ez Williamsre is igaz).

(nfl.com, Fotó: Christian Petersen/Getty Images North America, gridironfans.com)