Akire érdemes lesz figyelni: Kellen Davis (Bears)

A Chicago Bears sikeressége nagyban függ attól, hogy milyen célpontjai lesznek az irányító Jay Cutler-nek és a korábbi offensive koordinátor, Mike Martz által mellőzött tight end, Kellen Davis kulcsszerepet kaphat a következő szezonban. Davis az első négy évében az összes alapszakasz mérkőzésen pályára lépett. Az első két évben elsődlegesen a speciális egységben kapott szerepet hiszen csak harmadik számú tight endnek számított Greg Olsen és Desmond Clark mögött. 2010-ben már második számú tight endnek számított, de ez a poszt nem játszott nagy szerepet a Martz féle támadórendszerben. Mindössze egyetlen elkapott passza volt az egész szezonban, mert még mindig Olsent favorizálták. A tavalyi szezonban azonban eltradelték Olsent a Carolina Panthers csapatával és Davis előlépett elsőszámú tight endé.

15 mérkőzésen volt kezdő és a támadó playek 70%-nál a pályán volt. 18 elkapott passzából 206 yardot szerzett ami átlagosan 11.4 yardot jelent. Továbbá a  Bears csapatában Davis szerezte a legtöbb elkapott touchdownt, szám szerint 5-öt. Martz helyét a korábbi NFL tight end, Mike Tice vette át akinek a rendszerében (nem véletlenül) nagy szerepet kapnak a tight endek is. Amikor a Minnesota Vikings edzője volt akkor két tight endes felállásban szerepelt a csapat és nem csak védekező feladataik voltak. Utolsó két Minnesotás évében a TE Jermaine Wiggins volt a csapat legtöbb elkapással rendelkező játékosa.

Brandon Marshall-al a szélen Davisnek több játéktere lesz majd a pálya közepén. Davis márciusban hosszabbított a csapattal és már akkor tudta, hogy sokkal több szerepet szánnak neki a következő évben. A mindössze 28 karrier elkapása ellenére kétéves, 6 millió dolláros szerződést kötött a csapattal amiből 2.7 millió volt az aláírási bónusz. Minden adott a számára most már csak bizonyítania kell a tight endnek.

Akire érdemes lesz figyelni

(nfl.com, Fotó: Getty Images-Doug Pensinger és wallpaper.ingetaku.com)