36.5 millióért hosszabbított Jonathan Stewart

A Carolina Panthers tegnap bejelentette, hogy új szerződést kötött a running back Jonathan Stewart-al. A Panthers a szerződést néhány órával a tegnapi Houston Texans elleni előszezon mérkőzés kezdete előtt jelentette be. Stewart ötéves, 36.5 millió dolláros szerződést kötött. 22.5 millió a garantált összeg. A futó 2017-ig lesz a csapat játékosa. A most kezdődő szezonra még a régi szerződése vonatkozik és az új szerződése 2013-ban lép majd életbe. Stewart a The Associated Press-nek elárulta, hogy megkönnyebbült az új szerződése miatt és áldás, hogy továbbra is DeAngelo Williams-el szerepelhet a Panthersnél.

A csapat irányítója Cam Newton is kommentálta a hosszabbítást. "Meg kell tartani a kulcsembereket. Jonathan egyértelműen olyan játékos akibe érdemes bizalmat fektetni mind a pályán, mind a pályán kívül." - állította Newton.

A Panthers hosszútávra bebiztosította a remek futójátékot. Stewart a tavalyi évben 761 futott és 413 elkapott yardot szerzett. Tavaly ötéves, 43 millió dolláros szerződést kötöttek DeAngelo Williams-el és idén megszerezték a szabadügynök Mike Tolbert-et a San Diego Chargers csapatától. Tolbert-nek más szerepet szánnak mint két társának, hiszen a csapat vezetőedzője, Ron Rivera korábban bejelentette, hogy fullback-ként számítanak a szolgálataira.

(nfl.com, Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images)