Chris Long szerződésének a részletei

A héten a St. Louis Rams hosszabbított a defensive end Chris Long-al. Új szerződése hasonló értékű mint a korábbi, újonc szerződése de a struktúrájában eltér attól. Négyéves, 48.2 millió dolláros szerződést írt alá Long amivel 2016-ig lesz a Rams játékosa. A következő szezonban még újonc szerződése lesz érvényben ami szerint 10.3 millió fog keresni. Így a következő öt évben 58.5 milliót kereshet a védő. Korábbi szerződése eredetileg hatéves volt de a hatodik évre vonatkozó feltételeket nem teljesítette és a problémákat megelőzve a csapat már most hosszabbított vele.

Újonc szerződése 57.75 millió dolláros volt és tartalmazott egy 16.5 milliós opcionális bónuszt, egy 4 milliós "ösztönző" bónuszt és különböző eszkalátorokat az utolsó három évre. A következő szezonban 10.3 milliót, 2013-ban 13.25 milliót, 2014-ben 13.2 milliót fog keresni (ezt öt nappal a Super Bowl után fogja megkapni). Mindegyik összeg garantált kereset. A 2015-ös és 2016-os szezonban még kap 2 millió kerettagsági bónuszt is, amit a szezon harmadik napján fog megkapni. A nyilvánosságra került adatok szerint a Rams nem ad aláírási bónuszt Long-nak amivel el akarja kerülni az esetleges "holt pénzt". Az aláírási bónuszt a csapatok a fizetési sapkában feloszthatják a szerződés időtartamára és a Rams el akarja kerülni, hogy a játékos esetleges elküldés esetén foglalt összeg maradjon a fizetési sapkájában.

A szerződés felépítése hasonlít a Tampa Bay Buccaneers-nél használt sémához, ami nem meglepő, hiszen a Rams alelnöke Kevin Demoff, felel a szerződésekért és 2005-től 2008-ig a Buccaneers alkalmazásában állt.

(nfl.com, Fotó:guysnation.com)