Beharangozó: Vikings - Lions

Első idegenbeli győzelméért és persze a Lions elleni rossz sorozat megszakításáért játszik a Vikings vasárnap. A Minnesota Vikings (2-1) a csoport riválisához a Detroit Lions (1-2) csapatához utazik vasárnap a negyedik fordulóban. Kemény összecsapásnak ígérkezik a mérkőzés, ami mindkét fél számára fontos, hiszen míg a hazaiak a egyenlíteni akarják a mérlegüket, addig a vendégek egy 3 meccses rossz sorozatnak szeretnének véget vetni.

Beharangozó

A Minnesota Vikings az utolsó három Lions ellen megvívott mérkőzéséből egyet sem bírt megnyerni. Sajnos a csoportban sem jobb az eredményünk, hiszen az utóbbi két évben 11 vereséget szenvedtünk el zsinórban a Packers, Bears, Lions triótól.

A múlthéten a Minnesota győzelemmel, míg a Lions vereséggel zárt az aktuális mérkőzését. Első csoportmérkőzésére készülődve mindkét csapatnál a kezdő irányító kisebb sérülés miatt vagy kihagyta vagy csak korlátozott edzésmunkát végzett a szerdai napon. Azonban Christian Ponder és Matthew Stafford szereplése is biztos a vasárnapi mérkőzésen.

Christian Ponder a 70.1 % -os passzpontossággal második az NFL-ben és 104.72 irányítómutatójával a z ötödik az irányítók között az idei kiírásban. Múlthéten 21/35, 198 yard, 2 passzolt és 1 futott TD-t írhattunk a neve mellé. Nagyban hozzájárult, hogy a Vikings sokak meglepetésére 24-13 -ra legyőzze a San Francisco 49ers csapatát.

A Detroit Lions kezdő irányítója a mérkőzés közben lesérült, így a csereirányítóval Shaun Hill-el voltak kénytelenek befejezni a mérkőzést. Hosszabbításban egy mezőnygóllal 44-41 -re kaptak ki az addig nyeretlen Tennessee Titans együttesétől.

Adrian Peterson is már jó formában van, egyre kevésbé látszik, hogy pár hónapja még műteni kellett a térdét. Eddig a 3 mérkőzésen 230 yardot és 2 TD-t szerzett csapatának, de Percy Harvin is tündököl a csapatban. Ő ugyan még nem szerzett TD-t, de 27 elkapásával ő vezeti jelenleg az NFL ranglistáját. A másik oldalról Calvin Johnson csak 3 elkapással áll hátrébb, mint Harvin, de ő már szerzett egy TD-t a Lions-nak.

Holnap debütál a Vikings-ban az új elkapó Jerome Simpson. Simpson eltiltás miatt az első három alapszakasz mérkőzésen nem léphetett pályára, de a Lions ellen már kezdeni fog és reményeink szerint kiváló éktársa lehet Harvin-nak.

Erin Henderson továbbra is sérült és továbbra sem edzett és nem is lép pályára holnap. Helyette ismét Marvin Mitchell kezd. Safety poszton is csere van kezdő téren, hiszen Mistral Raymond bokasárülés miatt pár hetet kénytelen kihagyni, helyett Jamarca Sanford fog kezdeni.

Safety poszthoz hozzátartozik az a hír, miszerint a pénteki edzésen a volt Vikings játékos, a safety Tyrell Johsnon részt vett és nagy esély van rá, hogy visszatér csapatunkba. Ő még sérülés miatt lett elküldve az edzőtábor előtt, majd a Dolphins-nál augusztus végén elköszöntek tőle, így esély van visszatérésére.

Mondhatjuk, hogy a Vikings védelme fejlődésen megy keresztül, ezt az is bizonyítja, hogy futás ellen igen hatékonyan védekezik a csapat. Az összes defense közül jelenleg a 8. a Minnesota védelme, ezzel szemben a Lions-é csak a 20. A Vikings védelme mérkőzésenként átlagban csak 19.7 pontot kap, ami a kilencedik legkevesebb a ligában, a Lions pedig 31.3 pont/mérkőzés átlaggal áll.

Első idegenbeli mérkőzésünket a Colts ellen egy mezőnygóllal elvesztettük, ezen a héten javítani készülünk és a jelenleg gyengélkedő Lions csapatát legyőzni megyünk a Ford Field-re.

Ha le tudjuk szedni a pályáról Calvin Johnson-t és Stafford életét is nehezíti Jared Allen, akkor harmadik sikerünk is meglehet vasárnap.

Jared Allen-nek a szezon eddig nem úgy sül el, ahogyan azt elképzelte, hiszen az elmúlt 3 mérkőzésen nem tudott maradandót alkotni. Őt az eddigi találkozókon mindig duplázzák, így alig van lehetősége az irányító közelébe férkőzni. Ezzel szemben a Vikings linebackere Chad Greenway ismét nagy szezon elé néz, hiszen 33 tacklejével az NFL ranglistáján a 3. helyén áll.

Nem lesz könnyű találkozó, de összeszedett és kitartó játékkal meglehet az idei harmadik siker is. Azt amit tavaly 17 meccs alatt sikerült elérni, azt idén már 4 meccs alatt megszerezheti a csapat.

Előző összecsapás eredménye

2011.12.11.
Minnesota Vikings 28-24 Detroit Lions
Ford Field, Detroit – Michigan

Sportfogadó iroda esélyek

A Minnesota Vikings a bwin fogadóiroda szerint 2.65-szörös szorzóval áll a meccs előtt.
A Detroit Lions a bwin fogadóiroda szerint 1.50-szeres szorzóval áll a meccs előtt.

Inaktívak listája

[A mérkőzés előtt 60 perccel hozzák nyilvánosságra a hivatalos listát.]

Sérültlista

Nem fog játszani a mérkőzésen: Erin Henderson (agyrázkódás), Mistral Raymond (boka)

Mérkőzés információk

kick off: 12 pm CT / 19:00 CET

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary