Nagyító alatt a Philadelphia Eagles

Nem nagyon lehet újat mondani divízió riválisunkról, hiszem az elmúlt években számos emlékezetes és fájó mérkőzést játszottunk velük. Néhány sorban összefoglalnám a Philadelphia Eagles-t.

Irányító poszton Michael Vick fog kezdeni, aki idén eddig csalódást keltően szerepelt. Mint egy korábbi írásban elhangzott róla, egyszer ez a sorozat is megszakad, remélhetőleg nem most. Néhányan az újonc Nick Foles-t követelték már a kezdőbe, ez azonban igen korai lenne még, pláne egy NFC East rangadón.

A futók között találhatjuk az Eagles egyik sztárját LeSean McCoy személyében. Az éjszaka folyamán is vélhetően számos problémát fog okozni játéka, főleg, ha Reid inkább a futásokat részesíti előnyben. Egyetlen problémájuk, hogy McCoy mellett (egyelőre) nincs megfelelő backup, igaz több ígéretes játékost is találhatunk a rosteren. Az azonban mindent elmond, hogy a számok alapján Shady után Dion Lewis következik tavalyi 102 yardjával.

Az elkapók sem szégyenkezhetnek, elsősorban DeSean Jacksont lesz nehéz hatástalanítani. Jayron Hosley nem játszhat, így Prince Amukamarától várhatjuk végre, hogy képességeihez méltóan játsszon. Jeremy Maclin és Jason Avant szintén veszélyes elkapó, akik mindketten problémát jelenthetnek a secondary számára. Ezért úgy gondolom, ha Vicknek megfelelő ideje lesz elkapót keresni, akkor rendre könnyen célpontot talál majd. Nem felejthetjük el Brent Celeket sem, aki a liga egyik legjobb tight endje.

Apropó támadófal. Nem úgy szuperál a csapatrész ahogyan kellene. Elsősorban Vick tudna mesélni erről, akit számtalan alkalommal elkaptak az ellenfél védői. Meccsenként 3 sacket kellett elszenvednie, nem beszélve az állandó nyomásról és a sok bekapott ütésről. Csoda, hogy még nem sérült le a QB.

A defensive line riválisunknál is a franchise (egyik) legrettegettebb alakulata. Gyakorlatilag nem lehet mondani olyan játékost, aki ne jelentene fenyegetést az ellenfél irányítóira. A legveszélyesebb játékos Jason Babin, aki tavaly 18 sacket ért el és idén is 2,5-ig jutott már. Trent Cole sem szégyenkezhet, aki évek óta 10 sack felett teljesít. Fletchet Cox, az első körös rookie DT szintén megszerezte már élete első NFL sack-jét. Az utóbbi két mérkőzésen jól teljesítettek Snee-ék, az igazi erőpróba azonban csak most jön. Ha ma jól fog működni a támadófalunk, akkor vélhetően az idény többi részében sem lesz ezzel probléma.

A LB-k alapos upgrade-en estek át. DeMeco Ryans a Texans-tól érkezve rögtön a védelem vezérévé vált és teljesítményével sincs probléma. A jól sikerült Eagles draftot mutatja, hogy Mychal Kendricks rögtön kezdővé vált. Nagy kár, hogy Philadelphiába került a linebacker, hiszen bírom a Golden Bears-t. A remek combine után várható volt, hogy kiviszik a második körben, azonban bíztam benne hogy lecsúszik a kör végére. Igaz ha így történt volna, azt hiszem akkor is Rueben Randle lett volna a választottunk.

A secondary-ben a tavaly érkező Nnamdi Asomugha neve cseng a legjobban, igaz tavaly ő is csak asszisztálni tudott Victor Cruz berobbanásához. Ma erősebb estéje lesz, ebben ne kételkedjünk. Dominique Rodgers-Cromartie szintén a jobbféle cornerbackek közé tartozik. Idén alaposan bekezdett, mikor két pickkel üdvözölte az NFL-ben Brandon Weedent. Safety pozícióban Kurt Coleman és Nate Allen próbál majd rendet tartani.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu