Beharangozó: Panthers - Seahawks

Az ötödik heti meccsen Carolinába látogat a csapat. 2-2-vel áll a Seahawks, amiből a két vereséget idegenben szenvedte. Most is egy Seattletől távoli összecsapás következik, ezért is lesz nehéz a meccs. Na meg azért mert Lynchen kívűl, -aki nem mellesleg az NFL legjobb RBje idén- az offense pocsék. Wilson nagyon nem NFL QB még, még Blaine Gabbertnél is kevesebb yardot passzolt. Tehát a legtöbbet futó RB és a legkevesebbet passzoló QB, nem éppen 21. századi az offense. Sidney Rice sem a meccsenként 30yardért jött, de nem tud mit tenni, ha Wilson képtelen 5yardnál hosszabbat dobni.

A fal 5. meccsen sem állhat még fel normális kezdőben. Pedig Carpenter visszatért, de most Moffitt lett újra sérült. Divat, hogy porcelánokat draftolunk az OLbe? (Okung, Carpenter, Moffit, és Unger is volt már IRen pedig min fiatal játékos. Golden Tate-ben hatalmas potenciál lenne egy jó QB-val, biztos vagyok benne, hogy sztár WR lenne egy Brees mellett. Ez a meccs, azonban még így is nyerhető lehet az offensenek, mert a Panthers védelme nagyon gyenge, és most még Chris Gamble és Jon Beason is hiányozni fog. A futás ás passzjáték is működhet, főleg ha sikerül kikapcsolni Charles Johnson, DE-t.

Cam Newton azonban megnyerheti a meccset a Panthersnek. Remekül fut, nehéz sackelni és ha nyomás van rajta akkor is meg tudja oldani, hiszen rendkívül atletikus. Williams és Stewart 2 nagyon jó RB, és a fal is inkább a futásblokkolásban jobb. A mi védelmünk viszont abban jó, hogy megfogja ezt. Érdekes összecsapás lesz. Mebane fantasztikus idén, reméljük most is betömi a középső futásokat és szállítja a sok tackle for loss-t. A passzjátékban Steve Smith veszélyes WR, de ő a hosszabb játékos mestere, amit idén nem enged a D#, bár a Ramsnek sikerült egy 50yard körüli átadás. A másik fegyvere Newtonnak a TE Olsen, én inkább tőle tartok.

Kulcspárharcok:

- Kam Chancellor vs Greg Olsen

- Brandon Mebane vs Ryan Kalil

- Marsawn Lynch vs Luke Kuechly/James Anderson

Nehéz összecsapásra van kilátás, amit feltétlen nyerni kell, hiszen mindegyik NFC West csapat a PO-ra hajt. Időtlen idők óta nem volt ilyen erős ez a csoport.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary