Beharangozó: Vikings - Titans

Az ötödik játékhéten ismét a győzelemért játszik a Vikings csapata. Vasárnap hazai pályán a Minnesota az idén gyengén kezdő Tennessee ellen lép pályára, a győzelem már-már kötelező. Idén hazai pályán a nyitófordulóban a Jaguars-t, majd a harmadik héten a 49ers-t is megverte a Vikings, mely továbbra is veretlenül kíván maradni a Mall of America Field-en.

Beharangozó

Ha vasárnap a Minnesota legyőzi ellenfelét, máris jobb lesz mint egy évvel ezelőtt, mikor összesen 3 győzelmet szerzett 17 alapszakasz mérkőzésen.

A találkozót három játékos jelenléte vagy épp hiányzása nagyban befolyásolhatja.

Adrian Peterson most már teljesen egészséges, így oroszlánrészt vállalhat abban, hogy a Vikings továbbra is az NFC NORTH élén maradjon. Azonban az ellenfélnél, a Tennessee Titans csapatánál is van egy kiváló futó. Chris Johnson a szezon elején nehezen indult be, de már ő is régi önmagát adja. Múlthéten a Houston ellen már 141 futott yardot szerzett, valamint 2 elkapása is volt, azonban Peterson-nal ellentétben ő még nem ért el TD-t. Peterson már kettőt is.

“Folytatni szeretnénk a jó sorozatot. Ez volt az egyik célunk, hogy vezessük a csoportunkat.” – mondta Leslie Frazier.

A cél elérhető, ha Peterson továbbra is így vagy még ennél is jobban teljesít. Mint beszámoltunk újra 100 futott yard fölé sikerült jutnia, amit legutóbb tavaly a 6. játékhéten sikerült elérnie. Bár a Vikings támadósora csak 21. a ranglistán szerzett yardok tekintetében, 321,8 yard per mérkőzés átlaggal. A futásban összesítésben 10. 122,8 yarddal mérkőzésenként.

Peterson eddig 322 yardot és 2 TD-t szerzett a Vikings-nak. A múltheti volt a 21. alkalom karrierje során mikor elérte a 100 futott yardot.

“Úgy érzem ez nagyon jó. Minden héten egyre erősebbnek érzem magam, ami nagyon nagy erőt ad nekem és csapatomnak is.” – mondta Adrian Peterson.

Bár a Vikings offense nem a legerősebb az NFL-ben, de Peterson-nal és a futójáték hatékonyságával sikeres lehet.

Mindemellett ott van a Vikings irányítója, aki magáról úgy nyilatkozhat, hogy ő az egyetlen olyan irányítója jelenleg a ligában, aki még idén nem dobott interception-t. 4 passzolt és 1 futott TD-je mellett 97.7-es a passz mutatója. Két hete még a liga legpontosabb irányítója volt, de a Lions ellen visszacsúszott a második helyre.

Ami talán aggodalomra adhat okot, az a múltheti teljesítmény, mikor az offense egyszerűen képtelen volt bejuttatni a labdát az endzoneba. A két TD-t egy 105 yardos kick off  (Percy Harvin) és egy 77 yardos punt (Marcus Sherels) visszahordásból sikerült elérni.

A Titans védelme a legrosszabb a ligában így a Vikings nagy lehetősége akadt, hogy javítva a pontarányt, szép győzelmet ünnepelhessen. 37,8 pontot kapnak mérkőzésenként átlagban, ami nagyon sok.

A vendégeknél mindenféleképpen javulást várnak. Egyedül a csoport ellenfelünket, a Lions csapatát sikerült legyőzniük hosszabbításban.

Jake Locker, aki a Titans kezdő irányítójának a Houston ellen még az első negyed elején szenvedett kézsérülést, amit mint kiderült lehet, hogy meg is kell műteni. Ő biztosan nem fog játszani vasárnap. Helyette a csereirányító Matt Hasselbeck fogja vezetni a Tennessee-t.

A Titans-nál a legnagyobb csalódást eddig talán a futó Chris Johnson okozta, aki az első három mérkőzésen 33 futási kísérletből csak 45 yardot tudott szerezni. Múlthéten ezt javítva 25 futásból 141 yardot szerzett csapatának. Idén pontot még nem ért el.

“Azt hiszen, hogy hétvégén tettünk egy lépést, ami majd a csapat érdekeit fogja szolgálni. Nem mondhatnám, hogy egyből meg fog oldódni minden, de úgy érzem jó felé haladunk.” – mondta el a Titans RB-je, Chris Johnson.

Johnson úgy véli, nem ő az egyetlen felelős a csapat idei gyenge szerepléséért.

Vasárnap minden kiderül. Kiderül, hogy Frazier tovább tudja-e tüzelni a Vikings-t, hogy meneteljenek előre és a rájátszásba kerülésért, csoportgyőzelemért harcoljon a csapat. Kiderül az is, hogy az eddig a futás ellen jól teljesítő Vikings defense line, hogy oldja meg Johnson futásait. Kiderül, hogy Peterson tovább döntögetheti-e a csúcsokat a csapatánál.

Ez lesz idén a Vikings első olyan mérkőzése, amit nem a “megszokott” déli kezdéssel fog megvívni. Alapból ez a mérkőzés is helyi idő szerint délben kezdődött volna, de a Twin Cities Marathon miatt, aminek a startja a Metrodome-ban lesz későbbre halasztották a találkozót.

Előző összecsapás eredménye

2008.09.28.
Minnesota Vikings 17-30 Tennessee Titans
LP Field – Nashville, Tennessee

Inaktívak listája

[A mérkőzés előtt 90 perccel hozzák nyilvánosságra a hivatalos listát.]

Sérültlista

Nem fog játszani a mérkőzésen: Mistral Raymond (boka), Andrew Sendejo (boka)

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com