Beharangozó: Falcons - Raiders

A múlt heti pihenőhetet követően ma este 19 órakor ismét pályára lép a csapat. Korán jött a pihenő, de ráfért a csapatra. A legutóbbi mérkőzésen csúnyán kikaptak a Denver Broncostól. A második félidő különösképpen gyenge volt, hiszen egyetlen pontot sem szereztek. Most sem lesz könnyű dolga a Raidersnek, hiszen a veretlen Atlanta Falcons otthonába látogat. Története során először kezdett 5-0-val a Falcons és a papírforma a hatodik győzelmüket mutatja. De le kell játszani a mérkőzést és ebben a ligában senki sem mehet biztosra.

A mérkőzés kulcsa az eddig MVP formában levő Matt Ryan megállítása lesz. A 27 éves irányító 1.507 passzolt yardnál, 13 tocuhdownnál és csak 3 interceptionnél jár. A Falcons egyik statisztikai mutatóban sem kiemelkedő de mint csapat jól működik. Azonban nem tökéletes és legnagyobb hibájuk a futójáték. Mind a futás, mind a futójáték levédekezése. Mérkőzésenként átlagosan 94.8 futott yardot (21. a ligában) szereznek és 142.8 yardot (28. a ligában) engednek. Ennyiből kiindulva egyszerű lenne a helyzet. Futni kell és védekezésben pedig a passzjátékra kell figyelni. De azért ez mégsem ennyire egyszerű.

A Raiders legeredményesebb futója Darren McFadden aki mindössze 201 futott yardot szerzett. A második helyen Mike Goodson áll 30 szerzett yardal. Összehasonlításképpen a Falconsnál Michael Turner 324 yardot szerzett. Elkapó fronton is a Falcons vezet. A legeredményesebb lekapónk a tight end Brandon Myers 228 yarddal. Őt követi Denarius Moore 183 elkapott yarddal. Az ellenfélnél Roddy White 481 és Tony Gonzalez 388 elkapott yardot szerzett.

A sérülteket elnézne felemás a Raiders helyzete. Biztosan nem fog pályára lépni a tackle Khalif Barnes, a tight end Richard Gordon és a cornerback Shawntae Spencer. Lábsérülés miatt kérdéses a defensive tackle Tommy Kelly játéka, de azt már tudjuk, hogy akit kérdésesnek jelölnek az pályára fog lépni csak nem tudható milyen állapotban van. Továbbá kisebb-nagyobb sérülésekkel küzd, de játszani fog David Ausberry,  Darrius Heyward-Bey, Sebastian Janikowski, Taiwan Jones, Darren McFadden, Brandon Myers, Alex Parsons és Richard Seymour is.

Összehasonlítás

Falcons Raiders
Átlag szerzett yard 376.4 318.8
Átlag passzolt yard 281.6 258.0
Átlag futott yard 94.8 60.8

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)