A Vikings a futás elleni védekezésre koncentrál

Az utóbbi időben nem sikerült az első öt mérkőzésen mutatottakat hozni, de Frazier és a Vikings defense javításra készül. Legutóbb három mérkőzését a Vikings a földön vesztette el. Sajnos futás ellen már nem védekezik olyan jól a csapat, mint tette azt az első öt héten. Az első öt játékhéten mindössze 3,1 yard/futás átlaggal mentek a csapatok ellenünk és csak 1 TD-t kaptunk futásból valamint a védelem 37 alkalommal ütközte le a futót mínusz yardon. Tehát ekkor még nem lehetett panasz a Vikings futás elleni védelmére, a legjobb volt a ligában.

Az elmúlt három meccsen azonban ez alaposan hanyatlott. Egy alapvetően erős és blitz erős védelemnek alaposan visszaesett a teljesítménye. Washington, Arizona és Tampa Bay ez az a három csapat amely együtt 468 yardot és 9 TD-t tudott futni védelmünk ellen 99 kísérletből. Oda a produktivitás.

A legszégyenteljesebb esett a Redskins ellen történt, mikor a Washington irányítója Robert Griffin III 76 yardos TD-t tudott futni középen. De a Cardinals és a Buccaneers csapatából Stephen-Howling és Doug Martin is nagyon könnyedén 100 yard fölött tudott futni ellenünk.

Tehát a feladat adott a futás elleni védelmet újra szezon eleji formába kell hozni, mert most Mr. Skittles ellen kell megmutatniuk, hogy érdemesek még a jó teljesítményre. Marshawn Lynch ugyanis nem megy messzire egy kis zúzásért, pláne nem hazai pályán.

Lynch nagyon sok fejfájást okozhat még vasárnap a védelemnek.

Frazier is elismerte, hogy kell dolgozniuk a javításon és már rajta vannak az ügyön. Különféle felállásokkal gyakoroltatja a játékosokat, hogy minden helyzetre fel tudjanak készülni.

A hétfői napon leginkább ezt a fajta védekezést gyakorolták. Tehették is a liga legjobb futója ellen, aki nem más, mint Adrian Peterson. Peterson tehát jó edzőpartnere volt a csapatnak a megfelelő felkészüléshez.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com