Gálázott a Patriots

Az AFC Keleti csoportjának a rangadóján a New England Patriots (8-3) idegenben döngölte földbe a New York Jets (4-7) együttesét. Az első negyedben, még semmi gond sem volt a hazaiak játékával, ugyanis remekül megfogták a Tom Brady vezette támadósort. Az első 15 percben egyik alakulat sem szerzett pontokat. A második felvonás rémálomszerűre sikeredett a Jets számára. Brady rögtön a játékrész elején egy 3 yardos touchdown passzt adott Wes Welker-nek. A vendég pontok után a Jets mindent megtett az egyenlítésért, így nekimentek a negyedik és egynek. Shonn Greene azonban elejtette a labdát, amelyet a Patriots szerzett meg.  A New England egy perc leforgása alatt három hatpontost szerzett. Shane Vereen egy 83 yardos elkapás után, míg Steve Gregory és Julian Edelman egy-egy fumble visszahordás után ünnepelhetett hatpontost. Érdekesség, hogy Gregory visszahordott TD-jénél Mark Sanchez úgy veszítette el a labdát, hogy nekiszaladt a saját falemberének! 

A negyed végén Edelmannak egy elkapott touchdown-ja is volt, így a Pats már 35-0-ra vezetett. Az első két negyedet figyelembe véve a 35 szerzett pont franchise rekord. A Jets elkerülte a nullázást, ugyanis 7 másodperccel a félidő vége előtt Nick Folk 32 yardról berúgta a mezőnygól kísérletét. A New England 35-3-as vezetésről várhatta a folytatást. A harmadik negyedben a Jets kilenc ponttal közelebb került a Pats-hez. A felvonásban a New Yorknak volt egy safety-je, igaz ezt a Pats támadófalának köszönhette. Az utolsó negyed elején Brady-nek és Stevan Ridley-nek is volt egy-egy futott touchdown-ja, igaz a irányító ”csak” bedőlt a célterületen belülre. A Jets a mérkőzés vége előtt két perccel Dustin Keller TD-jével, még kozmetikázott az eredményen. A New England végül 49-19-re nyerte meg a találkozót, így megerősítette vezető helyét az AFC Keleti csoportjában. Érdekesség, hogy ez volt a Patriots vezetőedzőjének, Bill Belichick-nek a 200. győzelme az NFL-ben.

NFL
12. játékhét

New York Jets – New England Patriots 

19-49 (0-0, 3-35, 9-0, 7-14)
Mark Sanchez 36/26, 301 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception Tom Brady 28/18, 323 passzolt yard, 3 Touchdown átadás
Shonn Greene 71 futott yard Stevan Ridley 97 futott yard, 1 Touchdown
Jeremy Kerley 86 elkapott yard Shane Vereen 91 elkapott yard, 1 Touchdown
LaRon Landry 8 szerelés, 1 forced fumble Steve Gregory 5 szerelés, 1 Interception, forced fumble

Forrás:

Sport365 - Az online műsorújság

sport365.hu

Fotó: topics.gannett.com