Újabb balhé van kialakulóban a stadion ügyben

Most, hogy aláírták a megállapodásokat egy újabb balhé van kibontakozóban. A megállapodás már megszületett idén tavasszal, a Vikings csapatának 2016-ra lesz egy új stadionja. A majd 1 milliárd dolláros beruházást a már a jövő évben elkezdik megvalósítani, a stadion tervei még az idei év végén a jövő év elején várhatóak. Azonban, hogy ne legyen olyan sima a kivitelezés hátralévő része a Vikings tulajdonosa Zygl Wilf kicsit bekavart a dologba. Ugyanis ő azt szeretné, ha az emberek akik szezonbérletet vesznek a Vikings hazai mérkőzéseire, azok a teljes bérlet árán kívül még 1000$-t fizessenek azért, hogy fix helyük legyen a stadionban.

Magyarán, ha te veszel egy szezonbérletet 1280 $-ért (jelenlegi legmagasabb bérlet ár), akkor te még fizessél 1000$-t a fix ülőhelyedért.

Természetesen most nem ilyen drágán vannak szezonbérletek, hanem elérhetőek 290$-ért is a stadion felső szektoraiba.

Nos mivel egy 1 milliárd dolláros, ultramodern és vadonatúj stadion fenntartása kicsit nagyobb költséggel jár, mint a most 30 éves Mall of America Field-é, nagy valószínűségnek tartom, hogy alaposan meg fognak drágulni a jegy és bérletárak.

Mark Dayton Minnesota állam kormányzója, hossza unszolásra aláírta a megállapodást, miszerint Minnesota állam, Minneapolis város is beszáll az új stadion építési költségeibe, méghozzá nem kis összeggel.

Dayton kifogásolta Wilf legújabb ötletét, ezzel az ülés licencel kapcsolatban. Szerinte a stadion a hétköznapi embereknek és nem a gazdag embereknek épül. Mert nem biztos abban, hogy egy Vikings szimpatizáns örömmel venné, ha a bérlet ára mellet még 1000$-t kéne, hogy kifizessen.

Wilf egyébként elárulta, hogy egy köremailben megkérdezte a jelenlegi szezonbérlet tulajdonosokat, hogy mit mondanának arra ötletre, ha fix helyük lenne a mérkőzéseken és ezért 1000$-t kéne fizetniük. Az eredményt egyenlőre nem hozták még nyilvánosságra, de sejteni lehet, hogy nem repdesnének az örömtől.

Egy születése óta Vikings szimpatizáns idősebb úriembert megkérdeztek, és ő személy szerint nem örülnek ennek a szolgáltatásnak a bevezetésének, mert több évtizede minden hazai Vikings meccsen ott van és van egy megszokott helye és nem szeretné, ha nem ülhetne oda többet, mert azt mondjuk valaki kibérelte. Tehát ellene van a kezdeményezésnek.

Mark Dayton akár meg is vétózhatja a stadion kivitelezését, ha Wilf továbbra is ragaszkodik a nevetséges álláspontjaihoz és ráadásul ismét felröppentek a pletykák, ha ezt Dayton visszavonja a csapat tényleg elköltözhet a városból. Méghozzá mind tudjuk, hogy hova, ugyan Los Angeles-ben minden kész és tárt karokkal fogadnák a csapatot.

Reméljük Wil helyesen fog dönteni és hagyja, hogy a hétköznapi emberek is ott lehessenek a csapat mérkőzésein, mindenféle extra összeg nélkül és így több millió Minnesota-i tovább rajonghat szeretett és imádott csapatáért.

Ráadásul az ilyen California-i meleg nem vikingnek való időjárás.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com