Beharangozó: Buccaneers - Eagles

Kezdjük mindjárt egy örömteli hírrel, a hétvégén nem lesz blackout, a csapat rengeteg jegyet eladott a mérkőzésre. Ez mindösszesen a második hazai mérkőzésünk ahol ez sikerült, korábban ugye a Saints ellen volt teltház közeli állapot. Valószínűleg a jegyértékesítést azért némileg segítette, hogy ahogy korábban is említettem és írtam róla, a 10. évfordulóját ünnepli a csapat, a Super Bowl győzelmének, és e nemes alkalomból az egész 2002-es gárda tiszteletét teszi a mérkőzésen. Ebben az évben az NFC győzelmet pont az Eagles csapata ellen arattuk, így stílszerű, hogy most kerítenek rá sort, amikor ismét találkozik a két gárda. Sőt az a hír járja, hogy aki vasárnapra tartogatja a jegyvásárlást, nem igazán fog bejutni már a stadionba.

Vasárnap este itteni idő szerint hét órakor tehát ismét megmérkőzik egymással ezen két gárda, valljuk meg őszintén a Bucs szurkolói nem igazán szívlelik az Eagles csapatát, hisz a Sasok voltak azok, akik búcsúztatták a Kalózokat két szezonban is a rájátszásból, többek közt ez volt az oka, hogy menesztették annak idején Tony Dungy-t, és ekkor került a csapathoz bizony John Gruden, aki később Super Bowl-ra vezette a Martalócokat, ahova szintén a Philly-n keresztül vezetett az út, még a 2002-es NFC döntőben, ahol a Buccaneers nyert 27-10 arányban. Kulcsfontosságú meccs volt ez akkor, hisz olyan veterán játékosok játszottak a védelmünkben, hogy ha akkor nem sikerül, akkor egy jó darabig máskor sem. Ugyan ez a helyzet most is.Mindenképpen győznie kell a Buccaneers-nek, ha szeretnénk még idén a rájátszásban szerepelni. Az Eagles 8 vereséget szenvedett már idén zsinórban, kirúgták második edzőjüket is, zajlik a csapatépítés, és ez az amit mindenképpen ki kell használnia fiainknak, viszont úgy gondolom, hogy soha semmi esetre sem szabad lebecsülni egy ilyen múltú gárdát, függetlenül a mérlegtől ami a nevük mellett szerepel. A sorozatot az Eagles vezeti 6-5 arányban, és a két csapat legutolsó találkozóját is ők nyerték, nem is kicsit, még 2009 október 11.-én 33-14-re.

 

Bryce Brown... érdemes rá odafigyelni!

Ha lecsap a sas!

Az Eagles idei passz elleni védelme borzalmas. Pedig vannak ám itt remek játékosok, sok sok remek pass rusher, ott van mindjárt Dominique Rodgers-Cromartie és Nnamdi Ashomugha és rengeteg más fiatal tehetség. Mégis amit az Eagles secondary csinál idén, az valami komédia. Freemanéknek elég jól megy, viszont az utóbbi pár mérkőzésen rengeteg nyomást enged ráhelyezni a támadó fala, és ez az ami veszélyes lehet számunkra. Bár a Sasok csak 20 sack-et szereztek a szezonban, ezen a területen is vannak tehetséges fiatal játékosaik, mint Fletcher Cox és Brandon Graham.

Futás tekintetében szintén érdekes összecsapásra számíthatunk. Itt van ugye Doug Martin, aki remekül kezdte a szezont, viszont az elmúlt két hétben mintha már tudatosan készülnének rá, a Broncos elleni meccsen sem tudott 60 yardot megfutni, és eléggé ideje korán fel kellett hagynunk a futójátékkal. Az Eagles-nél, pedig hasonló a helyzet mint nálunk, remek futás elleni védelem, ramaty passz elleni játék. A mérkőzés nagy kérdése lesz, hogy vajon hogy megy most Martinnak.

 

Ha a Kalóz fosztogatni indul!

A jó hír az, hogy az Eagles secondary borzalmas, a rossz hír az, hogy a mi passz elleni védelmünk is. Az újonc irányító Nick Foles egész szép játékot mutatott a múlt héten a Dallas ellen. És hétről hétre jobban teljesít. Ráadásul ott vannak a segítőkész remek elkapók, Brent Celek, Jason Avant, és Jeremy Maclin személyében. Ha olyan formát mutatnak, mint múlt héten, ismét hosszú nap elé néz a Bucs secondary-ja. Foles támadófala viszont szépen szólva is hagy nem kevés kívánnivalót maga után, és ez az a pont ahol megfogható lesz ez a Philly, nem lepődnék meg, ha Foles-nak gyakran kéne sietve elszórnia azt a labdát.

Futás tekintetében, rettenetes amit az Eagles produkált idén, pedig erőltetve is volt rendesen (Andy Reid szindróma) Aztán egyszer csak jött Bryce Brown és mindent megváltoztatott. A hetedik körös újonc nem semmi teljesítményt mutatott be, mióta szaladgál. 6,5 yard próbálkozásonként! Mégis Brown nem kis veszélyforrás a saját csapatára nézve, hajlamos elhagyni ugyanis azt a fránya bogyót. Két fontos kérdés: Hány fumble-je lesz a meccsen? És mire megy a liga legjobb futás elleni védelmével szemben? Brown-nak jól megy idén, de a Bucs futás elleni védelme, valamint a Cowboys és Panthers futás elleni védelme között ég és föld a különbség. 4 fumble 84 futásból (Bryce Brown szindróma)

Összegzésként tehát, ezt a meccset is érdemes lesz megtekinteni. Az Eagles egy zűrzavaros csapat idén, de bármikor okozhat meglepetést. De őszintén megvallva, minden a mi malmunkra hajtja a vizet, a sasok inkább futni szeretnek, mi pedig a liga legjobb futás elleni védelmével rendelkezünk, egy újonc irányító, talán még a mi secondarynkon sem fog tudni olyan szinten kifogni, hogy megint csak a fejünket rázzuk. És az Eagles passz elleni védelme nincs mostanában a helyzet magaslatán, nem úgy mint nálunk Dallas Clark, Vincent Jackson, és Mike Williams.

Igazság szerint kötelező győzelmet várok a csapattól, főleg így a 10 éves Super Bowl győzelmünk ünneplésének keretein belül.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu