Beharangozó: Falcons - Giants

Vasárnapi ellenfelünk a liga elitjéhez tartozó Atalnta Falcons lesz, akik vélhetően sikerre éhesen lépnek majd pályára tavalyi kudarcuk után. New yorki oldalról nem léphet pályára sem Bradshaw sem Amukamara, ami a hazai együttes malmára hajthatja a vizet.

A Falcons irányítója Matt Ryan, aki sikeresen vette át Michael Vick szerepét. Legeredményesebb szezonját futja és csapata negyedik helyen áll a passzolt yardok számában. Ugyanakkor nagy nyomás hatására elbizonytalanodhat és pontatlanná válhat. Tegnap az ESPN Americát nézve erre hívták fel a szakértők a figyelmet. Több csapat is próbálta összenyomni az Atlanta támadó falának középét, blitzre küldték a középső linebackert, Ryan pedig vagy a sacket szedte be, vagy nem találta meg elkapóit.

Azért is szükségük van a jó passzjátékra, mivel futásban nincsenek már a topon és mindössze a 28-dik helyen állnak a futott yardok tekintetében. Ez elsősorban Michael Turner öregedésének köszönhető, aki 30 éves korára alaposan visszaesett korábbi játékához képest. Cseréje Jacquizz Rodgers, de egyelőre ő sem egy Pro Bowler szint.

Az elkapók terén jobb a helyzet, hiszen Roddy White nem akarja az öregedés jeleit mutatni és 1000 yard felett áll már idén is. Julio Jones sem marad el sokkal, ő vélhetően holnap éri el a mérföldkövet. Ha nem találja őket Ryan, akkor sem fog kétségbe esnie, hiszen Harry Douglas is képes a labra elkapására. Sőt ott van még a későbbi Hall of Famer tight end Tony Gonzalez is, akinek legutóbb kiváló meccs volt és komoly veszélyt jelenthet a red zone-ban.

Ryant idén eddig 24-szer sackelték, a legtöbbször pedig tavaly 26-szor. Remélem ez a negatív rekord összejön már most. A támadófalba több új ember is érkezett, a két kezdő tackle azonban Tyson Clabo és Sam Baker maradt. Az egyik guard Justin Blalock, míg új emberként érkezett Peter Konz, aki guardként is centerként is bevethető. Todd McClure már 14 éve a ligában játszik, így az ő utódjaként érkezett az idei drafton.

Áttérve a védőfalra, a defensive endek sztárja John Abraham, aki 34 éves kora ellenére is kiváló formának örvend. Hátrány, hogy más jó DE nincs a rosteren. Egyébként sem egy sack gyár az atlantai védőfal, érzésem szerint a LOS-n dőlhet majd el a mérkőzés.

A linebacker sor alaposan gyengült az offseason során, hiszen New Orleans-ba távozott Curtis Lofton, akinek helyét Akeem Dent vette át. két társa Sean Weatherspoon és Stephen Nicholas. Azért így sem rossz ez a LB sor, alaposan oda kell figyelni. Futás ellen a 23-dik helyen állnak.

A secondary alaposan meggyengült Brent Grimes kiesésével. Helyére érkezett az Eagles-től Asante Samuel, aki az előző mérkőzéseken nem léphetett pályára. Helyén Robert McClain szerepelt. A másik kezdő CB Dunta Robinson lesz. Ellenben a két safety igazi ballhawk, hiszen Thomas DeCoud ötször, William Moore pedig négyszer lopta el az ellenfél irányítóinak átadásait.

Áttérve a special teamre, a kicker Matt Bryant 85 százalékkal értékesíti kísérleteit. A punter Matt Bosher 47,9 átlaggal puntol, ami kiváló eredménynek mondható.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu