Ki lesz a legjobb támadójátékos?

Tavaly a New Orleans Saints irányítóját választották az Év legjobb támadójátékosának és idén is versenyben lehet a tavalyi győztes. Mellette a Detroit Lions irányítója Matthew Stafford és a Dallas Cowboys irányítója Tony Romo is jó szezont produkált hiszen mindketten megközelítették az 5.000 passzolt yardot.

A futójátékban kiemelhetjük Adrian Peterson-t akiről már sokat beszéltek az idén. Mindössze 9 yarddal maradt le az NFL rekordjáról. Mellett ott van a Washington Redskins újonc futója Alfred Morris aki az első évében megdöntötte a franchise rekordot. De ez a két játékos más díjra hajt.

Az elkapók között remek idényt futott a Houston Texans elkapója Andre Johnson és a Chicago Bears elkapója Brandon Marshall. Mindkét játékos átlépte az 1.500 elkapott yardot ami nagyon jónak minősül az NFL-ben. Pechükre viszont ott van a Lions wide receivere Calvin "Megatron" Johnson aki mindenki mást háttérbe szorított az idén.

Johnson a 16. játékhéten megdöntötte a Hall of Fame játékos, Jerry Rice rekordját. Rice az 1995-ös szezonban 1848 elkapott yardot szerzett és ezt adta át Megatron a múltnak. Sőt az utolsó héten további 72 yardot szerzett amivel csak 36 yarddal maradt el a 2.000 yardos "Megahatártól". És egy kis érdekesség, hogy Johnson szerepelt a Madden 13 borítóján. Létezik egy átok miszerint a "címlap" emberek visszaesnek a következő szezonokban, de rajta még az átok sem fog.

NFL Hungary választottja: Calvin Johnson (Detroit Lions)

Kép: prideofdetroit.com