Ki lesz a legjobb újonc támadójátékos?

A legjobb újonc védőjátékos díjával ellentétben ebben a kategóriában már régen kialakult a végső mezőny. Az öt játékos között szerepel Andrew Luck (Indianapolis Colts), Robert Griffin III (Washington Redskins), Russell Wilson (Seattle Seahawks), Doug Martin (Tampa Bay Buccaneers) és Alfred Morris (Washington Redskins).

A tavalyi Super Bowl lefújását követően az egész NFL Luck-ról és RG3-ról szólt. Ki lesz az 1/1, melyik csapat választja ki Őket, hogy tudnak beilleszkedni, mit tudnak elérni az első évükben. Mostanra már tudjuk a választ és mindketten kiemelkedő évet futottak.

Luck rájátszásba vezette a Colt-ot azok után, hogy egy évvel korábban a liga legrosszabb csapata volt. A teljességhez azonban hozzá kell tennie, hogy a rossz mérleg (főként) Peyton Manning nyaksérülésének az eredménye volt. RG3 irányításával 1999 óta először nyerte meg a Redskins a csoportját és a passzjáték mellett a futójátékával is bizonyított.

Doug Martin elsőkörös választott volt, de a mutatott játéka mégis mindenkit meglepett. 1.454 futott yardot, 6 futott touchdownt és 472 elkapott yardot szerzett. A listán szereplő másik running back, Alfred Morris még nagyobb meglepetést okozott. Morris-t a hatodik körben választotta ki a Redskins és rögtön az első évben megdöntötte a franchise rekordot. Csak Adrian Peterson szerzett nála több futott yardot.

Morris-hoz hasonlóan bombameglepetés volt Russell Wilson játéka is. Wilson-t a harmadik körben választotta ki a Seahawks. Kiválasztását követően meg kellett küzdenie a korábbi irányító Tarvaris Jackson-nal és a hatalmas pénzért szerződtetett Matt Flynn-el. Az alapszakasz első fordulójában már Wilson volt a kezdő irányító és rájátszásba vezette a Seahawks-t. Cam Newton-hoz és RG3-hoz hasonlóan Wilson is egy futó irányító, de a passzjátéka sem utolsó. 26 touchdownt passzolt amivel beállította Peyton Manning újonc rekordját.

NFL Hungary választottja: Russell Wilson (Seattle Seahawks)

Kép: blackchristiannews.com