Ki lesz a legjobb védőjátékos?

A Super Bowl előtti este kiosszák az Év legjobb játékosainak díjait. Pár óra múlva kiderül ki lett a legjobb védő és támadójátékos, a legjobb újonc védő és támadójátékos, a legjobb visszatérő, a legjobb edző és az úgymond fődíj, ki lett az MVP.

A sort kezdjük a legjobb védőjátékossal. Tavaly a Baltimore Ravens linebackere Terrell Suggs nyerte el a Legjobb védő díját. Idén a díj fő esélyese a Houston Texans defensive endje és a San Francisco 49ers linebackere Aldon Smith. Érdekesség, hogy mindketten csak másodéves játékosok és mára már nem csak a liga elitjéhez tartoznak, hanem ki is emelkednek a többi játékos közül.

Mindketten első körös választottak voltak tavaly. Smith-t a 7. helyen, Watt-ot pedig a 11. helyen választották ki. Kettejük pályafutása között az egyetlen különbség, hogy Watt első pillanattól kezdő játékosnak számított, míg Smith ugyan pályára lépett a tavalyi alapszakasz összes mérkőzésén de egyetlen alkalommal sem volt kezdő.

A szakértők rajtuk kívül megemlítik még a Denver Broncos defensive endjét Elvis Dumervil-t, a San Francisco 49ers defensive endjét Justin Smith-t és a New York Jets cornerbackjét Antonio Cromartie-t is, de hatalmas meglepetés lenne ha közülük kerülne ki a győztes.

NFL Hungary választottja: J.J. Watt (Houston Texans)

Kép: sports-kings.com