Rob Ryan és Romeo Crennel a New Orleans Saints favorit jelöltjei

A New Orleans Saints defensive koordinátor nélkül áll mióta Sean Payton január 24.-én kirúgta Steve Spagnuolo-t. Az NFL.com szakértőjének Gil Brandt-nek legfrissebb információi szerint Rob Ryan és Romeo Crennel a legesélyesebb, hogy a Saints védelmi koordinátora legyen a következő szezonban.

Spagnuolo kirúgását követően a Saints bejelentette, hogy áttér a 3-4-es védekezési sémára és a váltás miatt kellett távoznia az edzőnek. A két jelölt kitűnő választás lenne a posztra hiszen az utóbbi években az új rendszert favorizálták. Ryan a Dallas Cowboys-nál, míg Crennel a Chiefs-nél és a Patriots-nál alkalmazta ezt a formát.

Pár hete beszámoltak róla, hogy Rob Ryan lesz a St. Louis Rams defensive koordinátora de a szerződést végül nem írták alá. A Rams ragaszkodik a 4-3-as védelemhez és Ryan nem hajlandó változtatni az utóbbi két évben alkalmazott módszerein.

Bárki is lesz a Saints következő következő koordinátora nehéz feladattal áll majd szemben. A 2012-es alapszakaszban 7.042 yardot engedtek az ellenfeleknek amivel a liga legrosszabb védőegysége lett. A többi mutatójuk is igen pocsék ugyanis ugyanúgy utolsók az engedett futott yardok és utolsó előttiek az engedett pontok, engedett passzolt yardok tekintetében.

(nfl.com, Fotó: nwe.scout.com)