A Denver Broncos franchise taget adott Ryan Clady-nek

A Denver Broncos vezetőségében dolgozó és a csapat korábbi irányítója, John Elway korábban kijelentette, hogy amennyiben a március 4.-i határidőig nem sikerül megegyezésre jutni Ryan Clady-vel, akkor franchise taget adnak a bal tacklenek.

Tegnap meg is történt a tag kiosztása és Clady a nem-exkluzív franchise tag értelmében 9.828 millió dollárt fog keresni a 2013-as szezonban. A franchise tag azonban még nem jelenti értelemszerűen, hogy a játékos alá is fogja írni, sőt nem-exkluzív tag esetén még arra sincs garancia, hogy a csapat játékosa lesz a következő szezonban.

Clady a kapott tag mellett még tárgyalhat más csapatokkal is, sőt ha jobb ajánlatot kap akkor a Broncos már nem kontrázhat rá. A taget júliusig kell aláírni és addig az lesz a csapat fő célja, hogy kidolgozzanak egy hosszútávú szerződést. A hírek szerint Clady hosszútávú szerződése Joe Thomas nyolcvéves, 92 millió dolláros és Jason Peters hatéves, 60.657 millió dolláros szerződése között lesz valahol.

Clady-t a 2008-as Draft első körének 12. helyén választotta ki a Broncos és az utóbbi öt évben az NFL legjobb tacklejei közé nőtte ki magát. Háromszor választották be a Pro Bowl és az All-Pro első keretbe. Az NFL-ben eltöltött 5 éve alatt mind a 80 alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

A tavalyi szezonja nem sikerült túl jól, de az egész idényben sérült vállal játszott. A teljes felépülése még öt-hat hónapot vesz igénybe így egészséges lesz a következő alapszakasz kezdetéig.

(nfl.com, Fotó: idahostatesman.com)