Matt Cassel a Vikings-ban? Megtörténhet!

Mint ismert, Alex Smith csatlakozik a Kansas City Chiefs csapatához, ez pedig nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy Cassel-t el akarják tradelni.

Könnyen előfordulhat, hogy Matt Cassel a Vikings irányítójának nevezheti magát. Természetesen ezek csak feltevések, de az NFL.com munkatársa szerint van benne realitás.

Most, hogy Alex Smith a Kansas City-hez kerül a Chiefs-nek komolyan el kell gondolkodni azon, hogy mi legyen Matt Cassel-el. Tehetik annál is inkább, mert a 2013-as idényben 7,5 millió dollárt és a 2014-es idényben pedig 9 millió dollárt kéne neki kifizetni, de miért tenné ezt megy egy csereirányítóval? Miért tenné meg bármelyik más csapat?

Évek óta megoldatlan gond a Vikings csapatánál az irányító poszt. Nyugodtan mondhatjuk, hiszen Ponder a harmadik évét kezdi, szóval évek óta. Christian Ponder egy középszint felé haladó irányító, persze nem az elit irányító felől. Nem tudott kiugró teljesítménnyel előrukkolni ezen időszak alatt, ennek ellenére Frazier, Spielman és minden fejes biztosított mindenkit, hogy továbbra is töretlen a bizalom Ponder felé és ő marad a kezdő irányító.

Oké ezt megértjük, nehezen, de megértjük. Akkor is ott van a csereirányító kérdés. Joe Webb hatalmas lehetőséget kapott az élettől januárban, mikor a playoff-ra be kellett állnia, de ugyanezzel a lendülettel ki is játszotta magát a QB posztról. Természetesen még irányítónak van tartva, de olyan teljesítménnyel, mint amit a Packers ellen csinált, hogy jöttek felé az ellenfél védői és hogy ne legyen sack az égbe dobta a labdát, amit lazán elkaphatott volna bármelyik Packers játékos, akik talán csak azért nem tudták megszerezni a labdát, mert ők sem hittek a szemüknek. Nos ezzel a teljesítménnyel talán csak harmadik számúnak lesz jövőre is megtartva. Szegény McLeod Bethel-Thompson esélyt sem kapott, pedig a playoff meccsünkön a szünet után már őt követelték a pályára szurkolók.

Visszatérve Cassel-re. Elképzelhető, hogy nálunk landol, de akkor nekünk kéne állni a 7,5 milliós fizetést és azért annyit nem ér meg a dolog.

Maradjunk tehát annyiban, hogy ez csak egy NFL.com -os munkatárs borzasztó agyszüleménye volt felejtsük is el és minden álljon vissza a régi kerékvágásba.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com