A Bengals franchise taget adott Michael Johnson-nak

A Cincinnati Bengals hivatalosan bejelentette, hogy franchise taget adott a lejáró szerződésű defensive endjének, Michael Johnson-nak. Ha elfogadja a taget akkor 11.175 millió dollárt fog keresni a következő szezonban. A Bengalsnál igazából két játékos "versenyzett" a tagért, így nem volt meglepő a bejelentés. Johnson mellett a right tackle Andre Smith is franchise játékos lehetett volna.

Johnson-t a 2009-es Draft harmadik körében választotta ki a Bengals és négyéves pályafutása alatt az összes mérkőzésen pályára lépett. A tavalyi szezonban már stabil kezdőjátékos volt Cincinnatiben és 11.5 sacket szerzett amivel a legkeresettebb szabadügynök pass rusherré vált.

Az összes NFL csapat közül a Bengals rendelkezik a legtöbb szabad hellyel a fizetési sapkában. Következő lépésként hosszútávú szerződést akarnak majd kötni Andre Smith-el és a defensive tackle Geno Atkins-al amit a sok szabad hely miatt könnyen kivitelezhetnek. A két játékos szerződéshosszabbítása után pedig hosszabbíthatnak a most tagelt Johnson-nal.

(nfl.com, Fotó: bengals.com)