Első körös pick lehet: Tyler Eifiert, TE

Ezúttal Tyler Eiferten, a Notre Dame tight endjére kerül sor. A játékos 1990. szeptember. 8-án látta meg a napvilágot Indianaban Fort Wayne városában. Remek fizikai képességekkel rendelkezik, hiszen 6'6" magasra és 250 lbs tömegűre nőtt meg. Középiskolában tight endet és defensive backet játszott és mindössze 3 csillagos prospectként fejezte be a high schoolt. Senior évében 9 touchdown mellett szerzett 97 szerelést és 5 interceptiont is. Egyeteméül végül a Notre Dame-ot választotta az Indiana, Purdue és a Minnesota ellenében.

Újonc évében hátsérülés miatt mindössze csak egy mérkőzésen lépett pályára. Egy évre rá Kyle Rudolph cseréjeként kezdett, de a jelenlegi Vikings TE sérülése után ő lett a kezdő és 352 elkapott yardig valamint 2 TD-ig jutott. A statisztika alapján junior éve volt a legjobb, hiszen 803 yardot és 5 touchdownt szerzett. Tavaly inkább a futójátékot erőltette a Fighting Irish, így Eifert számai is visszaestek (685 yard, 4 TD). Ennek ellenére All-American második csapatba választották és megkapta a John Mackey Awardot is.

Erős testfelépítéssel és jó labdaérzékkel rendelkezik. Tömegben is veszélyes célpont, képes dominálni és megcsinálni az elkapást. A coverage ellen lábmunkájának köszönhetően képes jó pozíciót kiharcolni, sokat fejlődött a játék ezen elemében. Fizikai képességének köszönhetően könnyen veri meg a press coverage-t. Blokkolásban is képes segítséget nyújtani. Képes slotban és az oldalvonal mellett is játszani. Az offense "kapitánya" volt.

A jó tulajdonságok ellenére némi tömeget még felszedhetne magára. Tovább kell javulnia a route-ok futásában és a védőktől való elszakadásban. Lehetne nagyobb sebessége is, a linebackerek utol tudják érni. Időnként képes elejteni egy-egy labdát, jobban kell koncentrálnia. Blokkolásban fejlődnie kell még és jobb szögeket választania.

Adott esetben luxusnak tűnhet egy tight end pick az első körben, de engem meggyőzött Eifert. Véleményem szerint kiváló játékossá válhat az NFL-ben. Jerry Reese BPA alapon szeret draftolni, ez alapján pedig könnyen elképzelhető, hogy a Notre Dame játékosát választjuk. Az idei class-ból linebackert nem szabad húzni első körben, a legjobb offensive takcle-k pedig valószínűleg már nem lesznek benn (ugyanez lehet a helyzet a DT-k között is). A cornerbackek képességeivel vannak fenntartásaim, így jobb megoldásnak tartanám Eifert draftolását.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu