A Texans-t választotta Ed Reed

A Houston Texans tegnap bejelentette, hogy szerződtette a Baltimore Ravens lejáró szerződésű safetyjét, Ed Reed-et. A védő hároméves, 15 millió dolláros szerződést írt alá az új csapatával. Az NFL.com munkatársának Albert Breer-nek az információ szerint a következő szezonban 6 millió dollárt fog keresni Reed.

A jelenleg 34 éves védő 11 éve szerepel az NFL-ben és mindvégig a Ravens játékosa volt. A 2002-es Draft első körének 24. helyén választotta ki a csapat. 9 alkalommal választották be a Pro Bowl és 8 alkalommal az All-Pro keretbe. 2004-ben a szezon legjobb legjobb védője volt és idén februárban megnyerte a Super Bowl-t.

"Az enyhe kifejezés, hogy egy olyan játékost szereztünk aki átütőerőt visz a játékunkba. Igazán hálás vagyok. Ez egy nagyszerű nap a franchiseunk életében." - nyilatkozta a Texans general managere Rick Smith.

Elsődleges fontosságú volt Reed megszerzése a Texans számára, hiszen a korábbi kezdő safety Glover Quin a Detroit Lions csapatához szerződött. Paul Kruger, Cary Williams, Bernard Pollard, Dannell Ellerbe és a visszavonult Ray Lewis után a hatodik Ravens kezdő védőjátékos aki nem tér vissza Baltimoreba a 2013-as szezonban.

(nfl.com, Fotó: blog.chron.com)