A Falcons elküldte Tyson Clabo-t

Az Atlanta Falcons bejelentette, hogy elküldték a right tackle Tyson Clabo-t. A 31 éves támadófalember elküldésének fő oka, hogy szabad helyet képezzenek a fizetési sapkában amivel elősegíthetik egy "mega" szerződés aláírását az irányító Matt Ryan-el.

A lépés előtt a Falcons mindössze 2.4 millió dollárnyi szabad hellyel rendelkezett a fizetési sapkában. A hírek Clabo elküldésével 4.5 millió dollárt spórolt a csapat. A Falcons véleménye szerint Clabo nem érte meg a luxusfizetését és helyettesítését házon belülről fogják megoldani.

A tavalyi Draft harmadik körében kiválasztott Lamar Holmes lesz az elküldött tackle utóda. Ryan-t biztosan hosszútávra magához láncolja majd a csapat de nagy kérdéseket vet fel a következő évi teljesítménye, hiszen új centerrel és right tacklelel kell majd játszania.

Clabo indult a 2004-es Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki. Pályafutása elején megfordult a Denver Broncos (2004), a New York Giants (2004), a San Diego Chargers (2004) és ismét a Denver Broncos (2004–2005) csapatánál is. Még 2005-ben csatlakozott a Falconshoz és egy évvel később bemutatkozott az NFL-ben.

Pályafutása során 101 mérkőzésen lépett pályára és mindegyik mérkőzésen tagja volt a kezdőcsapatnak. A csapat utolsó 91 mérkőzésén Clabo volt a kezdő tackle. 2010-ben beválasztották a Pro Bowl keretbe.

Nem lesz sokáig csapat nélkül hiszen a Bengals szabadügynök játékosa, Andre Smith után Clabo a szabadügynökpiac második legjobb elérhető játékosa és a Miami Dolphinsnak, a Cincinnati Bengalsnak, a Jacksonville Jaguarsnak, az Arizona Cardinalsnak és a Detroit Lionsnak is szüksége van offensive tacklere.

(nfl.com, Fotó: atlantafalcons.com)