Vikings Draft célpont: Kevin Minter

Csapatunknál jelenleg 1 középső linebacker van, Marvin Mitchell, de több mint valószínű, hogy a drafton érkezni fog egy újonc MLB. Égető szükségünk van egy középső linebackerre, mert jelenleg ez is egy nagy hiányposzt csapatunknál.  Jasper Brinkley a holtidény alatt aláírt az Arizona Cardinals csapatához, Marvin Mitchell viszont hosszabbított Minnesota-ban. Ezzel most gyakorlatilag ő az egyetlen középső LB-je a csapatnak. Erre viszont mindenféleképpen kell megoldás.

Az LSU MLB-je Kevin Minter bár sokak szerint nem teljesen illene Alan Williams védőjátékába, de mégis el kéne gondolkodni az esetleges kiválasztásán. Manti Te’o alternatívája lehet ő a 2013-as drafton, de az is előfordulhat, hogy előbb elkel, mint a hawaii származású Notre Dame játékos. 

Minter 2011-ben vált kezdő játékossá az egyetemen és igen meggyőzően tejesített, nem csoda, hogy több csapat, köztük a Minnesota Vikings kívánságlistáján is szerepel. 2011-ben 14 meccsből már 11-en kezdőként lépett pályára és 61 tacklet, 1 sacket, 1 kényszerített és 1 szerzett fumblet ért el. Morris Claiborne mellett (már Dallas Cowboys játékos) ő volt a védelem kiemelkedő tagja.

Tavaly azonban már a legjobb játékosnak választották az LSU védelmében. Nagyszerű szezont tudhat maga mögött. 130 tackle és 4 sack, 1 kikényszerített fumble és 1 interception párosult a neve mellé.

Nagyon tehetséges játékos, nem hiába van magasan rangsorolva az idei draft. Már az első körben csapatra találhat. Masszív és kiváló fizikális adottságokkal rendelkezik. Intelligens, ami nem hátrány. Remekül látja át a játékokat és képes váratlan, megújuló teljesítményt is felmutatni.

Minter játéka sokak szerint hasonlít a most távozó Jasper Brinkley-re és szerintük nem hozna minőségi javulást a linebacker sorban.

Mindenesetre a csapatunknak szüksége van egy MLB-re, már csak az a kérdés, hogy kire.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: sbnation.com