A Draft legjobb linebackerjei

Az idei Drafton erős a linebackerek mezőnye, az előrejelzések és az esélyek szerint négy-öt játékost is kiválaszthatnak az első körben. Az értékelés ellenére a poszt legjobb játékosa a Georgia Egyetem játékosa Jarvis Jones. Jones minden valószínűség szerint nem lesz Top 10-es játékos, de a tizedik körök valamelyikében kiválasztásra kerül majd. A 10. feletti köröktől lehet majd linebacker pickekre számítani.

A Draft egyik legszínesebb egyénisége Manti Te'o is ezen a poszton játszik. Nagy tehetség a Notre Dame védője és a tavalyi Heisman Trophy második helyén végzett de ennek ellenére sem teljesen biztos, hogy kiválasztják az első körben. Elég silány Scouting Combine-t produkált és az év elején volt a barátnő balhéja is akiről kiderült, hogy valójában nem is létezik. Ez inkább csak egy a média által gerjesztett felesleges cirkusz volt, de befolyásolja a kiválasztását.

Kettejükön kívül még a Kansas State-es Arthur Brown, az LSU-s Kevin Minter és Jones csapattársa Alec Ogletree pályázik eséllyel az első körre. Brown rendelkezik a legmagasabb osztályzattal, de ennek ellenére is kiszorulhat az első körből. Minter valószínűleg csak az első kör végén talál magának csapatot. Az oldal egyik nagy kedvence, Ogletree az évfolyam második legmagasabban kiválasztott linebackere lehet. Gyors, erős és agresszív játékos (nem véletlenül az Ő videója került az oldal végére). A jelek szerint ezen a poszton nem fog sokat számítani a rangsor.

Játékos Poszt Iskola Osztályzat
Arthur Brown ILB Kansas State 90.3
Jarvis Jones OLB Georgia 88.8
Manti Te'o ILB Notre Dame 87.5
Kevin Minter ILB LSU 84.0
Alec Ogletree ILB Georgia 84.0
Chase Thomas OLB Stanford 79.4
Khaseem Greene OLB Rutgers 78.8
Gerald Hodges OLB Penn State 72.4
Michael Maunti ILB Penn State 71.8
Kevin Reddick ILB North Carolina 71.5
Sean Porter OLB Texas A&M 71.1
DeVonte Holloman OLB South Carolina 70.5
Keith Pough OLB Howard 70.5
Zaviar Gooden OLB Missouri 70.0

* az osztályzat maximális értéke 100. Az nfl.com osztályozása: 96-100 jövőbeli Hall of Famer (Top választás); 85-95 azonnali kezdőjátékos (1. kör); 70-84 kezdőjátékos (2.-3. kör); 50-69 tartalékjátékos (4.-7. kör).

(nfl.com, Fotó: georgia.247sports.com)