Draft prospect: Bacarri Rambo (Georgia, S)

philly.blog.hu partneroldal írása a Georgia Egyetem 22 éves safetyjéről, Bacarri Rambo-ról.

A nagy hagyományokkal rendelkező Georgia egyetem csapatában 3 évig volt a kezdőcsapat tagja. Legjobb szezonja a 2011-es volt, amikor bekerült az AP All-American csapatába és a SEC konferencia első csapatába is. Tavaly nem volt ennyire kiváló éve, de így is a második számú All-American csapat tagjává választották. Egyetemi karrierjének 4 éve alatt 16 interceptiont szerzett.

Jó felépítésű, fizikális játékos, ideális adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a profik között kezdőjátékos váljon belőle. Nem elit, de átlag feletti a sebessége, ennek köszönhetően nem könnyű sebességből megverni. Laza a csípője, nem jelent neki gondot, hogy bármelyik irányba forduljon. Jól olvasassa az ellenfelet, gyorsan reagál, és ösztönösen keresi (és találja meg) a nagy játékokat. Gyorsan képes odaérni a labdához, és előszeretettel kockáztat, próbálja kitalálni az irányító szándékát, ami az egyetemen sok interceptionhoz vezetett.

Főleg akkor hatékony, ha közepes mélységű passzokat kell támadni. A mély passzoknál előfordul, hogy néha lassabban reagál, amit nem engedhet majd meg az NFL-ben. Viszont sebességének köszönhetően sokszor akkor is odaér a játékra, ha hátrányból kell indulnia. A játéka lehetne kiegyensúlyozottabb, nagy játékokat sokszor követnek rövidzárlatok a részéről.

Agresszív játéka miatt sebezhető lehet a cselekkel, play-actionnel szemben. Remek kezei vannak, képes a nehezebb passzokat is leszedni. Jó az ütemérzéke, a levegőben is megharcol a labdáért. Emberfogásban is megállja a helyét, fordulékonyságának és sebességének köszönhetően a legtöbb elkapóval fel tudja venni a versenyt. Megfelelő fizikalitással rendelkezik ahhoz, hogy jammelje az elkapókat. Jól olvassa és agresszívan támadja a futást, jól tömi be a védelemben támadt réseket.

Képes alacsonyan és hatékonyan szerelni, és nagy ütéseket is be tud vinni. Viszont nem elég konzisztensek a szerelései, túlságosan szeret a látványos ütközésekre menni, és a vállvédővel szerelni, amikor nem használja eléggé a karjait, így kicsúszhat a kezéből az ellenfél. A nagyobb futók ellen néha hezitál és nem támad olyan agresszívan, inkább bevárja a futót, ami néha elrontott szerelésekhez vezet.

A blokkokat nem támadja mindig elég elszántan, inkább megkerülni próbálja őket, ami nem mindig jó megoldás. Nagy tapasztalata van, sokféle védelmi sémában és szerepben bevethető lehet. Képességei alapján elsőkörös játékos is lehetne, de inkonzisztens játéka és pályán kívüli gondjai miatt fog később elkelni. Kétszer bukott meg drogteszten, ami miatt a tavalyi szezon első négy meccséről eltiltották.

Ő valószínűleg elérhető lesz a 3. körben, ami nem nagy ár egy ilyen képességű játékosért. Nincsenek igazán nagy hibái, inkább a technikáján és kell javítani, és figyelnie kell arra, hogy egyformán figyeljen hogy minden játéknál. Nálunk nem kellene rögtön a kezdőcsapatban bizonyítania, lenne ideje beilleszkedni, és ballhawk képességei később sok hasznot hajthatnának nálunk.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Kép: draftbrowns.com, heyjennyslater.blogspot.com

Címkék: nfldraft