Draft 3/81: Damontre Moore, DE, Giants

Alaposan megerősítettük a védőfalunkat, hiszen a defensive endek közé érkezett a Texas A&M pass rushere, Damontre Moore!

A játékos texas-i származású, DeSoto városában látta meg a napvilágot 1992. szeptember. 11-én. Középiskolába a Rowlett High Schoolra járt és utolsó évében 66 szerelésig valamint 6 sackig jutott. Egyeteméül a Texas A&M iskoláját választotta. 6'4" magasra és 250 lb tömegűre nőtt meg. Ezen kívül hosszú karokkal is rendelkezik.

Produktív három éven van túl. Sorozatban 5,5, 8,5 és 12,5 sacket ért el egyetemi pályafutása alatt. Junior éve különösen impresszív volt, hiszen 85 (ebből 21 TFL) szerelésig is eljutott. Nem csoda, hogy elhagyta az egyetemet és profinak állt. Top 5 picknek is tartották, majd folyamatosan csúszott vissza a ranglistákon.

A játékos jó felépítéssel rendelkezik és továbbra is képes lehet magára izmot pakolni. Gyors első lépéssel lő ki a snap pillanatában. Kiváló sebességet tud elérni a széleken. Csípője elég rugalmas, hogy kikerüljön az offensive tackle hatótávjából és hosszú kezeivel képes ellökni ellenfelét. Képes a bull rush és a spin move-ot is használni. Folyamatosan erősödött a run stophoz is. Jól fedezi fel a labdát és gyorsan rá is veti magát a labdás emberre. Ha tudja elüti a játékszert, sok fumble-t erőszakolt ki.

A snapnél sokkal konzisztensebbnek és robbanékonyabbnak kell lennie. Csak nagyon kevésszer tudja leütni az ellenfél irányítójának átadását. Futás ellen alacsonyabban kell játszania, mert könnyen elnyomják. Nem olyan konzisztens, mint amilyennek a számai mutatják.

Összességében nagyot zuhant Moore és nem lehetett már benn hagyni. JPP, Tuck és Kiwanuka mögött lesz ideje tanulni és megszokni az NFL légkörét. Azt se feledjük, hogy Ojomo is rosteren van, így továbbra is igen brutális védőfallal tudunk majd kiállni. Remélhetőleg Moore jelenléte a többi veterán játékost is jobb játékra ösztönzi és ismét régi fényében csillog majd a csapatrész.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu