A Vikings újonc edzőtábora

Minneapolis-ban még havazott, így a Winter Park-i edzőtábornak a csarnokában kellett lebonyolítani az edzést. A pénteki napon kezdetét vette a háromnapos újonc edzőtábor a Minnesota Vikings csapatánál is. Nehéz elhinni, hogy valahol még májusban is hóviharok vannak, de Minneapolis ilyen város. Éppen ezért nem is lehetett a szabadban edzeni, szükség volt a csarnokra. Az újaknak tartott tréningen 34 játékos vesz részt, köztük a 9 draftolt, a 16 újonc szabadügynökként igazolt, Cris Carter fia és a többi új játékos a Minnesota csapatánál. A teljes keret a maximális, 90 főből áll jelenleg, így Frazier-éknek van kiket nézniük az edzéseken. 

Rookie Minicamp_2

Továbbra is tart a tél Minnesota-ban, tető alá kényszerült a csapat

Az első napon mind a 34 játékos részt vett, igaz volt olyan aki csak a pálya széléről nézte a többieket. Michael Mauti a Vikings újonnan draftolt középső linebackere jelenleg is sérült, így nem dolgozhatott a többiekkel. Igaz, azt hozzá kell tenni, hogy könnyebb futásokat végzett, de semmi megerőltetőt.

Eric Sugarman-el beszélt és Mauti elmondta, hogy mindent meg akar tenni, hogy a júliusi edzőtáborra teljesen egészséges legyen.

Legnagyobb figyelem az első napon a három első körös választottat kísérte. Sharrif Floyd, Cordarrelle Patterson és Xavier Rhodes egyaránt részt vettek minden gyakorlatban.

thumbsf

Sharrif Floyd jól mozgott, még nem ütközhet

Floyd teljesítményét nehéz megítélni a ma látottak alapján. Természetesen nem vonjuk kétségbe amit tud, csak ugye még nem volt felszerelés és nem volt kontakt sem a játékosok között, így az ő bemutatkozása nem volt olyan látványos, mint a másik kettő első körös érkezőé.

thumbcp

Cordarrelle Patterson a legjobb elkapó az első napon

Patterson hihetetlen tehetség. Sokkal jobban mozgott, mint az összes pályán lévő elkapó . Elkapót és punt visszahordót gyakorolt ma. Gyorsasága és technikássága messze a többi újonc fölé emeli őt. Nem hiába tradeltünk fel érte. Annyira könnyedén mozgott a pályán, annyira érezte a labdát, hogy az már-már hihetetlen.

thumbxr

Xavier Rhodes nagyot játszott már az első napon

Xavier Rhodes a Vikings egyik első körös választottja nagyon nagyot játszott az első napon. Passzlevédekezés, interception, remek emberfogás. Így lehet jellemezni őt. Nem vesztegette az időt, villogott már az első nap. 

Remekül fogta az elkapókat, több alkalommal ütötte el a labdát előlük és az újonc irányító James Vandenberg által, LaMark Brown-nak passzolt labdát egy gyönyörű védekezéssel szedte le az elkapó elől. Kitűnő teljesítmény.

thumbghmm

Gerald Hodges a pálya szélén álló Michael Mauti mellett

Gerald Hodges a Vikings új LB-je. Még nem szabad elkiabálni semmit, de eddig tetszett amit a mai napon láttunk tőle. Úgy tűnt, hogy gyorsan alkalmazkodik a helyzetekhez és  védelem koordinátorával, Alan Williams-el is jól megértették egymást. Hodges nagy karrier előtt állhat.

thumbjv

James Vandenberg átlagos teljesítményt nyújtott az első nap

Az újonc edzőtábor egyetlen irányítója a volt Iowa játékos, James Vandenberg. Nem volt kiemelkedő teljesítménye a mai nap. Szépen osztotta a labdákat, egyszer beleszaladt egy interceptionbe is, Rhodes húzta le azt a passzt. Vandenberg karja nem igazán erős ez látszott. A jelenlegi harmadik számú irányító McLeod Bethel-Thompson sokkal jobban teljesített nála tavaly a rookie minicamp-ban. Vandenberg számára azonban még nincs semmi veszve, hiszen ez még csak az első nap volt.

thumbjl

Jeff Locke a 12-es mezben puntolta a labdákat a Metrodome-ban

A Vikings talán egyik leginkább nagy kérdése a punter poszt. Jeff Locke a UCLA-ről, ötödik körben kiválasztott punter is gyakorolt, igaz kicsit máshol, mint a többiek. Locke ugyanis a speciális egység koordinátorának kérésére a Metrodome-ba ment és ott gyakorolták a rúgásokat. Erre már csak azért is szükség volt, mert Minneapolis-ban még mindig nagy havazás van és a csarnok teteje túl alacsonyan van ahhoz, hogy puntolni lehessen.

Szombaton és vasárnap folytatódott az újoncok edzőtábora, ahol ismét 68 játékos vett részt.Rookie Minicamp_3

Tovább folytatódott az újoncok edzőtábora. Ismét 68-an próbálták meg lenyűgözni az edzőket, hogy ne csak az újonc edzőtábora kapjon lehetőséget, hanem a július-augusztusi edzőtáborba, az előszezonban és a végső keretben is helyet kapjon.

Hasonlóan az első naphoz, szombaton is és vasárnap is volt 1 az 1 és 7 a 7 elleni játék, természetesen a bemelegítés és a különböző gyakorlatok végrehajtása után.

Szombaton még csarnokban, vasárnap azonban már a szabadban tudtak gyakorolni a játékosok. Jobb is ha hozzászoknak a mínuszokhoz, hiszen utolsó idény jön a Metrodome-ban, Jövőre irány a TCF Bank Stadium és irány a szabad.

c8

Az újoncok között ott van a próbajátékon résztvevő Duron Carter, a Vikings legenda, Cris Carter fia is.

Duron Carter 16 másik újonccal ellentétben nem kapott egyenlőre szerződést a Vikings-tól, egyenlőre csak próbajátékon van csapatunknál.  Amikor kiderült, hogy próbajátékra érkezik hozzánk, a blogszférában azonnal kirobbant a “botrány”, hogy igazából csak azért lett meghívva, mert ő Cris Carter fia. 

c9

Az első napon látottak után nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ez pontosan így igaz. Bár szombaton és vasárnap kicsit jobb volt, mint pénteken, de őszintén szólva nem hinném, hogy szerződést kínálnak neki az előszezonra. 

Volt pár elkapása, de körülbelül ennyi ami elmondható róla.

c2

Cordarelle Patterson és Xavier Rhodes lettek a tábor legjobbja támadó illetve védő poszton. Floyd a hétvégén sem tudott villogni, mert ugye még nincs kontakt.

c1

c3

Az edzőtábor véget ért és a twitter visszajelzésekből le lehet szűrni, hogy a szerződtetett újonc szabadügynökök, a drafton kiválasztott 9 játékos és a 34 próbajátékra invitált játékos nagyon élvezte ezt a három napot a csapatnál és bíznak a jó folytatásban.

c4

c5

c6

Egy lista arról a 34 játékosról, akik csak próbajátékon vettek részt, de lehet, hogy olyan benyomást tettek az edzőkre, ami további lehetőséget érhet nekik. Íme a lista:

QB: Dayne Crist (Kansas), Wyatt Hanus (Dubuque); 
RB: Robbie Rouse (Fresno State), Rayon Simmons (Winona State); 
FB: John Rabe (Minnesota); 
WR: Braylon Bell (Abilene Christian), Kyle Bolton (Baker), Sammie Stroughter (Oregon State), Adam Thielen (Minnesota State, Mankato), Duron Carter (Ohio State);
TE: Vince Evans (Whittier), Beau Reliford (Florida State), Alex Schneider (Holy Cross); 
OL: Joseph Bonadies (Penn), Jake Bscherer (Minnesota-Duluth), Mike Caputo (Nebraska), Garth Heikkenin (Minnesota-Duluth), Brandon Keith (Northern Iowa), Andrew Kersten (New Mexico State); 
DL: Steve Bigach (Iowa),  Joe Gaglione (Iowa); 
LB: Lee Campbell (Minnesota), Keanon Cooper (Minnesota), Stanford Keglar (Purdue), Brandon Lindsey (Pittsburgh), Cory Svihla (Bethel); 
CB: Michael Carter (Minnesota), JT Floyd (Michigan), Isaac Madison (Arkansas),  JJ Swain (Northern Iowa); 
S: Andrew Abbot (UCLA), Greg Castillo (Iowa), Dominique Rogers (Trinity);
LS: Scott Albritton (Colorado State)

Ezzel az újoncok számára véget ért az első megmérettetés. A próbajátékon részt vettek reménykedhetnek, a többiek pedig várják a következő tábort.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com