Adam Thielen szerződést kapott a Vikingstól

Itt a példa, hogy a próbajátékra meghívottaknak is van esélye bekerülni egy profi csapatba. Neki sikerült. Adam Thielen a volt Minnesota State Univerity játékosa olyan teljesítményt nyújtott a próbanapokon, amire meghívták, hogy további lehetőséget kapott a csapattól és szerződést kötöttek vele. 34 játékost hívott meg próbajátékra a Minnesota Vikings különböző egyetemekről és legalább egy megragadta a lehetőséget.

Egy elkapó az aki hosszabb távon is lehetőséget kap arra, hogy bizonyítson. Nem, nem Duron Carter az, ő sajnos csúnyán megégett és bebizonyosodott, hogy csak a neve miatt került próbajátékra. Adam Thielen viszont nem.

A Minnesota State University volt játékosa elkapó poszton teljesít és ezek szerint nem is olyan rosszul. A tavaly szezonban 74 elkapása, 1176 yardja és 8 TD-je volt. Az MSU nem egy elsőosztályú egyetem, de ott is jó sportolókat képeznek. Például LaMark Brown, aki tavaly óta a Vikings edzőcsapatában van, ő is MSU játékos volt, szintén elkapó poszton.

Thielen 46 mérkőzést játszott egyetemi évei alatt. Állítólag olyan hírek is keringenek, miszerint nem Thielen az egyetlen szerződtetett próbajátékos, ugyanis a hírekben még egy játékosról tesznek említést, neve egyenlőre még nem ismert.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com