4 évig a TCF Bank Stadium a Vikings otthona

Megállapodott egymással a Minnesota Vikings és a University of Minnesota a stadion 4 éves használatáról. Tavaly tavasszal aláírták az engedélyt a stadion építéséhez majd kiderült az is, hogy amíg építik az új arénánkat a belvárosban, addig mi a TCF Bank Stadium-ban fogjuk játszani a hazai mérkőzésinket, amely a University of Minnesota tulajdona és a Minnesota Golden Gophers otthona.

Egy kis magyarázat a 4 éves megállapodásra. Eredetileg egy év múlva, azaz 2014-ben kezdik el bontani a Metrodome-ot, így a 2014-es szezont már a TCF Bank Stadium-ban játsszuk. A 2015-ös szezon is végig az egyetemi stadionban lesz, de a további fennakadások elkerülése végett további két, opcionális évet is belevettek a megállapodásra, arra az esetre, ha az új Vikings stadion nem lenne kész a 2016-os, előre megállapított időpontra.

Részletek a megállapodásról:

A Minnesota Vikings vállalja, hogy minden javítási költséget áll, ami a stadionban szükséges a meccsekre vagy utána. Vállaja ezen felül az összes meccsnap működési költségét is. Továbbá a Minnesota Vikings a 2014-es és a 2015-ös szezonokban minden hazai mérkőzésen 250.000$ és plusz 50.000 $-t ad a stadion használati jogáért a University of Minnesota-nak, ám ez az összeg egy szezonban nem haladhatja meg a maximális 3.000.000$-t.

Amennyiben a két opcionális évvel él a csapata akkor a 2016-os szezonban 262.000$, a 2017 -es szezonban pedig 275.000$ a mérkőzésenként fizetett bérleti jog.

Ezeken felül a Vikings 90.000$, plusz 35.000$-t szán szezononként a stadion környezetének rendbenntartására.

Bérleti jogviszony:

  • A Vikings várhatóan a 2014 és 2015-ös szezonban játszanak a TCF Bank Siadium-ban, de opciójuk van ezt meghosszabbítani akár a 2017-es szezonra is.
  • A Vikings számára vasárnap lesz elérhető a létesítménye vagy esetenként akár szombaton is, ha az nem esik egybe Gophers mérkőzéssel vagy más Gophers eseménnyel.
  • A Vikings és az NFL közösen fog olyan meccsnaptárak kidolgozni, amely legkevésbé ütközik az egyetemi élettel, rendezvényekkel vagy sporteseményekkel.

Stadion fejlesztések:

  • Új gyepszőnyeg telepítése, valamint a pálya alatt, fűtőtestek elhelyezése.
  • A stadion kapacitásának növelése.
  • Bármilyen telekommunikációs berendezések beszerzése és üzembe helyezése, mely megfelel az NFL közvetítési igényeinek.

Alkohol árusításának engedélyezése:

  • Az alkohol stadionon belüli árusítása engedélyezve lesz, de kizárólagosan csak a Minnesota Vikings mérkőzéseinek napján.
  • Sör és bor mindenki számára elérhető lesz.
  • A röviditalok viszont csak a prémium részen helyet foglalók számára lesz elérhető.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: mortenson.com