Vandenberg a Vikings új 3. QB-ja

A drafton nem kelt el a játékos, de utána a Vikings leigazolta őt, mint újonc szabadügynököt. Vízválasztó év következik Christian Ponder életében, ugyanis ez a harmadik év dönthet sorsáról a csapat berkein belül. Most vagy  soha. A következő idényt is első számúként kezdi, ha a karsérülése közbe nem szól. Az irányító poszt mélyítésére a holtidényben a Vikings leigazolta a szabadügynök Matt Cassel-t, így a Vikings 4 irányítóval szerepelt a hivatalos játékoskereten belül.

A drafton ugyan nem, de az azt követő újonc szabadügynök mozgásban a Vikings leszerződtette a korábbi Iowa Hawkeyes irányítót, James Vandenberg-et. A nevét ugyan nem hallotta áprilisban, de mi mégis esélyt adtunk neki. Annak ellenére, hogy az újonc edzőtábor első napján az egy az egy elleni játékban interceptiont dobott a másik két napon javult a formája és jól teljesített. Fizikálisan rendben volt, így esélye van, hogy a végső keretben is szerepeljen a neve.

Erre már talán már csak azért is esélye van, mert Webb a tavalyi Wild Card mérkőzésen mutatott katasztrofális játéka után nem kapna több lehetőséget irányítóként. Azonban McLeod Bethel-Thompson-al meg kell majd küzdenie a harmadik számú posztért, ám nem lesz neki egyszerű, mert Bethel-Thompson-nak nagyon erős a karja, sokan NFL szintű karnak tartják és ráadásul atletikus is a játékos éppen ezért szerződtette tavaly a csapat 2 évre. Bár élesben még nem láthattuk, előszezon meccsen. Ott közepesen szerepelt, de a Houston ellen kiosztott egy 60 yardos TD passzt is Wright-nak.

Vandenberg a tavalyi szezonban nem villogott, viszont a 2011-es szezonban igen. Akkor 3022 yardot, 25 TD-t és mindössze 7 interceptiont jegyzett. Tavaly 2249 yarddal, 7 TD-vel és 8 interception-el zárt.

Abban az esetben ha tudná hozni a felkészülési időszak alatt a 2011-es formáját, akkor akár még backup QB is válhatna belőle.

A következő napokban várható némi játékosmozgás majd a csapatnál és ha Vandenberg azt túléli és megjelenik majd az OTA-n, akkor nagy a valószínűsége annak is, hogy az előszezonban, sőt akár a rendes szezonban is ő legyen a Vikings harmadik számú irányítója.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: thesportsbank.net