Giants OTA 1. nap

Megkezdődött a veteránok számára is a hivatalos munka, hiszen kezdetét vette az első OTA. Néhányan hiányoztak, mint például David Baas és Chris Snee akik sérülés után lábadoznak. Victor Cruz egyelőre nem tudott megállapodni új szerződéséről, így várható volt, hogy nem jelenik meg. Némi meglepetésre ugyanígy tett Hakeem Nicks is, aki nem elégedett jelenlegi kontraktusával. Rookie szerződésének utolsó évében jár és 3,7 millió dollárt keres jelenleg.

Az edzésen megsérült Henry Hynoski, akit kiskocsival kellett levinni, sérüléséről egyelőre nincs információ. Az OTA egyébként nem kötelező a játékosok számára, így inkább Hynoskiért aggódjunk Nicks helyett...A védelemből Markus Kuhn, Jaquian Williams és Terrell Thomas hiányzott. Kuhn jól halad ACL szakadása után és megpróbál kész lenni a training campre. Thomas idén nem sürgeti a visszatérést, hiszen egy újabb súlyos sérülés pályafutása végét jelentené. Williams tavaly számos mérkőzést kihagyott (PCL sérülés) és egyelőre emiatt nem edzett, de már sokkal jobb állapotban van és közel a visszatérés.

Első körös választottunk, Justin Pugh a második majd a harmadik csapat right tacklejeként dolgozott. A kezdő RT David Diehl volt, míg Snee helyén James Brewer szerepelt. Baas helyét Jim Cordle vette át. A linebacker sorban némi meglepetésre Mark Herzlich volt a kezdő MLB, akinek két oldalán Keith Rivers és Spencer Paysinger állt fel. Kiwanuka visszatért a defensive endek közé, míg korábbi "joker" szerepét Damontre Moore vette át. A punt returnért Ross, Jernigan és Randle felelt.

Erősségek

Prince Amukamara irányába mindössze két átadás repült, de mindkettőt jól védekezte le. Remek önbizalommal játszott és egészséges volt. Tavalyi jó szezonja után tovább fejlődhet és ő lehet a legjobb defensive back a keretben.

Brandon Myers megmutatta, hogy remek kezekkel rendelkezik mikor ügyesen kapott el egy rövid Eli átadást.

A cornerback Junior Mertile ügyesen olvasott egy játékot, melyben Curtis Painter passzát vitte be az end zone-ba.

Damontre Moore és Johnathan Hankins is remek gyorsasággal játszott.

JPP szokásához híven bele tudott érni egy Manning passzba, ami majdnem Stevie Brown kezébe hullott.

A tight end Morgan Newton, aki a sérült Michael Palmer helyére érkezett egy alacsony labdát fogott meg, majd a földről gyorsan feltápászkodva hasznos yardokat hozott.

Jeremy Horne WR, aki a jó workoutnak köszönhetően érkezett végig a labdára koncentrálva jól verte meg Corey Webstert az egyik játéknál.

Gyengeségek

Corey Webster emberét számos alkalommal találták meg az irányítók, a cornerback pedig három elkapást is engedélyezett. Ugyanakkor Coughlin azt is elmondta, hogy a játékos tavalyi gyenge szezonja után különös figyelmet kap az idei offseasonban.

Nassib átadása nem talált embert, mikor Kris Adams futott rossz route-ot.

Brandon Collins ejtett el egy csúnya labdát. Hiába őrizte jól Terrence Frederick az elkapót, az átadást el kellett volna kapni.

Az egyik irányító alaposan túldobta Louis Murphy-t, aki a kedvenc célpont volt egész nap. Tyler Sash-t megverte már, de az elkapás így kivitelezhetetlen volt.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu