Sérültlistán vághat neki az edzőtábornak Santonio Holmes

A legfrissebb hírek szerint sérültlistán vághat neki az idei edzőtábornak a New York Jets elsőszámú számú elkapója, Santonio Holmes. Az elkapó lábfeje még tavaly októberben sérült meg és véget is ért számára az előző szezon. A sérültlista megnevezés nem egészen pontos, hiszen Holmes úgynevezett PUP listára fog kerülni.

A PUP lista egy rövidítés aminek pontos jelentése: Physically Unable to Perform. Ez egy speciális lista és olyan játékosok szerepelnek rajta akik még az alapszakasz kezdete előtt szenvedtek el valamilyen sérülést. A játékosok részt vehetnek a csapatmegbeszéléseken de az edzéseken nem. Aki még rajta van az alapszakasz kezdetekor az nem léphet pályára az első hat mérkőzésen. Továbbá ha nem aktiválják a 3. játékhéten akkor az egész szezont ki kell hagynia a játékosnak.

A fő különbség a sérültlista és a PUP lista között, hogy ezek a játékosok még visszatérhetnek az idény közben. Nagyon fontos ez a lista a keretszámok miatt is. Mindig meg van határozva, hogy pontosan mennyi aktív kerettagja lehet a csapatoknak a szezon adott szakaszában. A PUP listás játékos inaktív lesz, bármikor aktiválható de addig is részt vehet valaki helyette az edzéseken.

Sérülését követően rögtön megműtötték Holmes-t de most, több mint fél év elteltével sem lehet semmi biztosat tudni az állapotáról. Legutóbb decemberben kérdezték a visszatéréséről, de akkor is ugyanolyan semmitmondó választ kaptak mint most a vezetőedző Rex Ryan-től.

"Tisztességes munkát végez, de meglátjuk milyen lesz az edzőtáborban. Van rá lehetőség, hogy PUP listán kezdi el az edzőtábort, nem vagyok benne biztos, de úgy néz ki hogy jól van" - nyilatkozta Ryan.

Ugyan már rég volt a törést helyrehozó műtét de ilyenkor szükség van egy második beavatkozásra is. Ezen februárban esett át Holmes amikor eltávolították a lemezeket a lábából. Az ilyen típusú sérülésekből való felépülés mindig nagyon elhúzódik a posztján szereplő játékosok esetén.

Holmes-t 7.5 millió dolláros fizetés illeti meg a következő szezonban és még ha felépül, akkor is a nyár egyik legnépszerűbb trade célpontjává válhat. A 2014-es fizetési sapkából már 10.75 millió dollárt foglal el és a Jets egy jó ajánlat fejében hajlandó lenne megválni az elsőszámú elkapójától.

(nfl.com, Fotó: thestartingfive.net, sportige.com)