A Giants linebacker sor össze akarja kapni magát

Idén sem használtunk el a drafton értékes picket egy linebackerre, így felmerül a kérdés, hogy vajon lesz-e fejlődés a játékukban. Ami előny lehet, hogy a verseny nyitott lesz a játékosok között.

Közelebbről megnézve az egységet találunk két korábbi top10-es picket (Curry, Rivers) és két All-American első csapatba választott játékost (Herzlich, Connor). Curry és Rivers egyelőre bustként van kikiáltva, így utolsó lehetőségükhöz érkeztek, hogy megmutassák profiként is megállják a helyüket. Herzlich története ismert, a csodával határos módon tért vissza a futballpályára. Eddig nem sokat mutatott, de nem szabad leírni. Dan Connor egyelőre a harmadik csapattal készül, de ennél többre hivatott. Így nyilatkozott a helyzetről:

"Nem sokan ismernek minket. Nem sokan tudják kik vagyunk akik itt vannak közöttünk. Azért harcolunk, hogy bizonyíthassuk képességeinket."

Vezetőedzőnk, Tom Coughlin észrevette a változást és a tüzet a játékosokban. Még a legjobbaknak is meg kell küzdeniük a helyükért, a linebackerek között pedig ez most különösen így van.

"Az egyik nap Rivers-től láttunk egy szép játékot, majd Herzlichtől is. Két napon alatt több interceptiont is begyűjtött. Úgy gondolom ezek a játékosok készek a bizonyításra. Tudják, hogy a pozíciók nyitottak. Ez nagyon motivál mindenkit és egy jó tavasz után pozitív érzéseim vannak velük kapcsolatban."-mondta a head coach.

A többi LB-ről sem szabad elfeledkezni. Jacquian Williams és Spencer Paysinger leginkább a special teamben vétette észre magát, igaz előbbi újonc idényében a védelemben is sok lehetőséget kapott és az egyik legproduktívabb rookie volt a ligában. Magas és gyors játékos, atletikusságát kiválóan tudta kamatoztatni. Kétség sem férhet hozzá, hatványozottan szükségünk van az ilyen stílusú linebackerekre.

A helyükre Jake Muasau és Etienne Sabino pályázik. Muasau kis egyetemről érkezve tavaly UDFA játékosként kapott lehetőséget az offseason során, de nem került rosterre. Idén kapott az élettő egy újabb esélyt. Sabino hasonlóan draftolatlan játékosként érkezett, de reális célja lehet a csapatba kerülés. Azért ne várjuk Pro Bowlba, maximum special teamer lehet belőle véleményem szerint. A linebacker coach Jim Herrmann egyelőre Paysingertől lát jó teljesítményt.

"Nagyon jó munkát végez. Nagy esélye van, hogy sok snapet kapjon. Felnőtté vált az elmúlt két évben. Ez volt számomra a legnagyobb fejlődés amit láttam tőle. A következő lépés, hogy mutassa meg magát és a következő szintre lépjen. Sokkal gyorsabban méri fel a játékokat. Nem azt kérdezi magától, hogy 'mit csináljak ebben a védelemben?', hanem hogy 'oké, tudom mit kell tennem - mit játszik az offense?'.

A segédező további kérdéseket is kapott:

Van már ötlete róla hogyan fogja használni játékosait? Úgy néz ki mintha mindenki új lenne itt. Van-e már ötlet kik lehetnek kezdők?
Ahogy mondtam korábban, egy új egységet láthatunk. A legfontosabb dolog, hogy mindenki pályán legyen és harcoljon a helyéért. Számomra a versenyzés a munka folytatása, folytatása és folytatása - ez tesz minket jobbá. A feladatom, hogy jobb legyen az alakulat mindegy ki játszik épp. Legfőképp a MIKE pozíció (középső LB) fontos. Egyelőre mindenki jól végzi a feladatát.

Ez attól is függ, hogy ki játszik? Egy szituációs alakulatról van szó? Például egyik héten egyik, másik héten másik csapat van a pályán?
Úgy gondolom ez jelenleg az NFL nagy részét jelenti. Minden az adott szituációtól függ. Sok múlik az ellenfél támadó alakulatán - mit fog játszani az offense? Kik lesznek az ellenfélnél? Melyik a legjobb matchup?

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Képe: nytimes.com, nj.com

Címkék: newyorkgiants