Ernie Accorsi scouting reportja Eli Manningről

Ugyan már régen volt, hogy Eli Manning Giants játékos lett, de érdemes elolvasni akkori general managerünk, Ernie Accorsi megjegyzéseit a játékosról. Aki egyébként nem tudná Eli-t anno a Chargers draftolta, ő azonban nem kívánt San Diego-ba költözni és egy trade keretében került hozzánk. Íme a megfigyelés feljegyzései:

"A bal térdén térdmerevítőt visel... A mérkőzés előtti bemelegítésen nem tűnt úgy, hogy "rakétakezei" lennének... Ahogy a mérkőzés haladt, kiváló karerősséget tapasztaltam nyomás alatt és megvan a képessége, hogy megfelelő sebességgel dobja el a labdát. Jó hatótáv. Jó érintés. Jól lát és egyensúlyoz.

Lát a pályán... Legtöbb játékát shotgunból indítja, futójáték esetén szinte csak a draw az egyetlen opció... Gyenge az offensive line. Redshirt freshman vakoldali tackle. Eli nem bízik a védelmében. Nem tud. Szinte nulla futójátékkal (10 yard egy félidő alatt) és top elkapók híján leginkább a three step drophoz van kötve és megvárja az utolsó pillanatot, hogy egyik játékosa üresre játssza magát. Értelmes tight endjei sincsenek. Nagy ütéseket szenved el. Jól viseli őket. Esélytelenebb csapatot kell vezetnie. A Vanderbilt kivételével minden mérkőzésen a másik csapat az esélyesebb az SEC-ben.

Nagy testalkatú. Magától rázta össze a csapatot 14-3-as félidei hátránynál. Két sikeres harmadik negyedes drive után 17-16-ra fordította meg csapatának a mérkőzést. Az első touchdownnál a 40 yardos átadást pontosan az elkapó jobb vállához dobta. A következő TD passzt önmaga hívta és egy 12 yardos slant után szereztek 6 pontot. Számos döntést végrehajt a line of scrimmage-en, de túl sokat várnak tőle. Időnként nem hagyják kibontakozni, ő pedig olyan játékos akit hagyni kell... Rossz passzainál rendszerint túl magasan repülnek az átadásai, de néha a célpont mellé dobja a labdát... Okosan és nagy önbizalommal játszik. Nem kritizálja csapattársait, de felhívja a figyelmüket arra ha valamit rosszul csináltak... Három interceptiont dobott, kettő volt a saját hibája. Mindkét esetben erőltetni próbált valamit. Az egyik esetben egy negyedik downos play-nél futhatott is volna. Sokat kell még tanulnia.

Összefoglalva: úgy gondolom komplett játékos. Nem egy gyors futó, de kissé Joe Montanára hasonlít, a probléma elől képes elrohanni. Megvan az emlékezetekben Archie hogy futott? Ebben a tekintetben Eli nem a legjobb géneket örökölte, igaz az édesanyja, Olivia 40 yardos idejét nem mértem le:) Ennek ellenére remekül érzi magát a zsebben. Érzi a nyomást.

Eldobja a labdát, benyeli az ütközést, azonnal felkel... Megvan benne a bátorság. Véleményem szerint olyan minőséget képvisel amit nem lehet definiálni. Nevezhetjük csodának... Peyton tehetségesebbnek tűnt a Tennessee-n. Ennek ellenére megadnám neki az esélyt, hogy jobb legyen bátyjánál. Eli nem kap elég segítséget az edzőktől. Nyugodtan elvihetjük őt. Az ilyen játékosok ritkák."

Kép: online.wsj.com

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu