JaMarcus Russell 3 millió dollárt kaphat a Raiders-től

JaMarcus Russell-t a 2007-es Draft első helyén választotta ki a Raiders, de pályafutásából csak a kiválasztásának helye emelkedik ki. 68 millió dolláros szerződést kapott a fiatal irányító amit azóta is az NFL tulajdonosok őrültségeinek mintaképeként tartanak számon. Az új kollektív szerződés aláírása óta ilyen szerződést már nem kaphat újonc játékos.

Russell-t három év után elküldte a Raiders és a maximális összeg helyett 36.4 millió dollárt fizettek ki neki az évek alatt. A szerződés felbontása során nem tisztázódott minden részlet és a Raiders még mindig tartozik 3 millióval az irányítónak. A legfrissebb hírek szerint ezt az összeget ki is fogják fizetni Russell-nek.

A Raiders korábban is vitában állt Russell-el ugyanis 9.55 millió dollár visszafizetésére akarta kötelezni az utóbbi évtized legnagyobb mellényúlásaként számon tartott egykori játékosát. Russell viszont 9 milliót kért az Őt ért sérelemért.

Russell hároméves NFL-es pályafutása alatt 31 mérkőzésen lépett pályára. 4.083 passzolt yardot, 18 touchdownt és 23 interceptiont szerzett ami 65.2-es irányítómutatót jelent.

Csak összehasonlításképpen nézzük meg az utolsó két év 1/1-es irányítójának újonc évét (csak egyetlen évet és nem hármat). Andrew Luck 4.374 yard, 23 TD, 18 Int és Cam Newton 4.051 yard 21 TD, 17 Int. Ők ketten 24 millió dolláros szerződés írtak alá és egy év alatt többet tettek érte mint Russell három alatt.

(nfl.com, Fotó: en.wikipedia.org, blog.sfgate.com)

Címkék: oaklandraiders