Aláírta újoncszerződését a támadófegyver

A Jacksonville Jaguars a héten bejelentette, hogy aláírta újoncszerződését az idei Draft ötödik körében kiválasztott Denard Robinson, azaz a támadófegyver. A játékos fő érdekessége, hogy a Jaguars a hivatalos rosterén Offensive weaponként, azaz támadófegyverként jelölte meg a posztját.

Robinson a Michigan Egyetem-re járt és irányítóként szerepelt, de a Drafton poszt nélküli játékosként indult. Rendkívül sokoldalú játékos, az offseason edzéseken főként a running backekkel gyakorolt, de sok időt eltöltött a wide receiverekkel, az irányítókkal, a fullbackekkel és a visszahordókkal is.

"Nagyszerű érzés volt aláírni az első NFL szerződésemet. Ez olyan dolog amire egész életemben vártam, készen állok újra munkába állni és a hónapban kezdődő edzőtáborra is. Képes voltam felkészülni az NFL játékokra az offseason során és minden edzésen imponálni akarok" - nyilatkozta Robinson a szerződés aláírását követően.

A Jaguars nem hozta nyilvánosságra a szerződés időtartamát és anyagi részleteit. Az új kollektív szerződés miatt az ötödik körös játékosok nagyságrendileg 450 ezer dollárnyi helyet foglalnak el a fizetési sapkában és körülbelül 210 ezer dollár garantált fizetést jelent a játékos számára.

(nfl.com, Fotó: jacksonville.com)