Este 10 órakor lejár a franchise tagelt játékosok határideje

Ma este 10 órakor lejár a franchise taggel ellátott játékosok határideje, így már csak pár órájuk van hátra, hogy aláírják a várva várt hosszútávú szerződésüket különben franchise taggel kell szerepelniük a következő szezonban. Az idei offseasonban összesen 8 játékos kapott taget akik közül csak a Denver Broncos offensive tackleje, Ryan Clady kapta meg a hosszútávú szerződését.

A hét játékos aki megkaphatja az új szerződését: az offensive tackle Branden Albert (Kansas City Chiefs), a safety Jairus Byrd (Buffalo Bills), a defensive end Michael Johnson (Cincinnati Bengals), a punter Pat McAfee (Indianapolis Colts), a defensive tackle Henry Melton (Chicago Bears), a defensive end Anthony Spencer (Dallas Cowboys) és a defensive tackle Randy Starks (Miami Dolphins).

A nyolc játékos közül Clady-nek volt a legnagyobb esélye a hosszútávú szerződésre és meg is kapta. A többiek valószínűleg kénytelenek lesznek franchise taggel játszani a következő szezonban.

Branden Albert, OT, Chiefs (Franchise tag: 9.828 millió dollár)

Az offseasonban a Chiefs vezetősége több alkalommal is találkozott Albert képviselőivel de nem tettek komoly ajánlatot a játékos számára. Mivel a csapat a Draft első helyén kiválasztotta a szintén offensive tackle Eric Fisher-t, ezért nem sürgős a számukra, hogy 50 millió dollár feletti szerződést kössenek Albert-el. Sőt a Draft után még Albert eltradeléséről is sokat lehetett hallani ami nyilvánvalóvá teszi, hogy a Chiefs inkább a fiatal falemberre alapozna.

Jairus Byrd, S, Bills (6.9 millió dollár)

Byrd hosszútávú szerződésének legnagyobb akadályát a játékos posztja jelenti. A safety többször kijelentette, hogy nem akar franchise tag alatt játszani de a Bills nem akar egy a San Diego Chargers-es Eric Weddle féle magas garantált összeget tartalmazó szerződést felajánlani játékosa számára. A Billsnek kevesebbet kell kifizetnie a safetykre vonatkozó franchise tagért mint egy új szerződés esetén kellene. Byrd esetében nem számíthatunk rá, hogy hamar megoldódik a helyzet. A tag aláírása edzőtábor vagy az előszezon során várható.

Michael Johnson, DE, Bengals (11.175 millió dollár)

A Bengals-nak bőven van szabad helye a fizetési sapkában, de a tagelt játékosokkal való hosszútávú megállapodás nem a csapat stílusa. Az utolsó négy tagelt játékos nem kapta meg a kívánt szerződést és közülük hárman is távoztak a következő offseasonban. Továbbá Geno Atkins szerződése lejár a következő offseasonban és a vezetők valószínűleg a tackle új szerződése miatt nem hosszabbítanak Johnson-nal.

Pat McAfee, P, Colts (2.977 millió dollár)

McAfee franchise taggel fog játszani jövőre. Az esetében nem is lehetett hallani szerződéshosszabbítási tárgyalásról.

Henry Melton, DT, Bears (8.45 millió dollár)

A Chicago Bears több utolsó napos megállapodást ütött nyélbe a múltban, de Melton nem fog felkerülni erre a listára, ugyanis a defenisve tackle a mai napon Vaguhn McClure-nak, a Chicago Tribune munkatársának adott interjújában elárulta, hogy nem lesz megállapodás és franchise taggel fog játszani a következő szezonban.

Anthony Spencer, DE, Cowboys (10.63 millió dollár)

Spencer és a Cowboys közti tárgyalások megszakadtak a múlt hónapban. A játékos úgy döntött, hogy franchise taggel játszani a legjobb választás a számára. Zsinórban második évben kapta meg a franchise taget.

Randy Starks, DT, Dolphins ($8.45 millió dollár)

A Dolphins nem tett komoly lépéseket a hosszútávú megállapodás irányába és látszólag nagyon kényelmes számukra a jelenlegi helyzet.

(nfl.com, Fotó: arrowheadpride.com, blog.oregonlive.com, bengals.com, colts.com, nbcchicago.com, bleacherreport.com, phinnation.com)