Megsérült a Bears linebackere

A Chicago Bears bejelentette, hogy a mai napon megsérült a linebackerük D.J. Williams. A védő sérüléséről semmi konkrétumot sem árultak el, csak annyi bizonyos, hogy ma elhagyta az edzőpályát és nem tért vissza. Hosszútávú kiesése nagy veszteséget jelentene a Bears számára, hiszen egyértelműen azért szerződtették márciusban, hogy betöltse a Brian Urlacher visszavonulásával keletkezett űrt a védelem közepén.

Williams a tizedik profi szezonját kezdi meg és a védő egész eddigi pályafutása során a Denver Broncos játékosa volt. A tavalyi szezonban hét mérkőzésen lépett pályára de csak egyetlen mérkőzésen volt kezdő. Urlacher utódaként ennél sokkal nagyobb szerepet szánnak neki szeles városban, hiszen egy kőkemény védőről beszélünk aki jól szerepel a futások és a passzok levédekezésében. Ezt tavaly nem, de pályafutása során már több alkalommal is bebizonyította.

Mindezek ellenére gyorsan vissza kell térnie, mert versenytársakból itt sincs hiány. Még közel távol sincs meg Williams számára a kezdő poszt. Fő vetélytársa az újonc Jon Bostic aki az eddigi edzéseken főként a második csapat védelmének közepén gyakorolt. A defensive koordinátor Mel Tucker májusban elárulta, hogy még nincs lefutva kettejük versenye.

(nfl.com, Fotó: chicagonow.com)