Seahawks bemutató - speciális egység

A Seattle Seahawks feltérképezése és bemutatása már majdhogynem teljes, illetve már csak a speciális egység maradt hátra. Igen hajlamosak vagyunk egy legyintéssel elintézni a speciális egységet, ami érthető is az új kickoff szabály miatt. Már majdhogy felére csökkent a fontossága a visszahordásoknak, mert ha az ellen nem bombázza ki a labdát az endzone-on, akkor is a 20 yardosig minimum egy ellent ki kell cselezni, így nagyon sok csapat a touch back-et használja...

Tehát a speciális egység emberei inkább a puntoknál vannak akcióban és különleges eseteknél, ha netán egy utolsó másodperces Hail Mary-t kell levédekezni vagy ha Onside kick-re kényszerül valamely csapat. De még így is jelentősnek mondható a speciális egység szerepe, simán elmehet rajtuk egy meccs.

Most lényegében azon szerepe a fontos, hogy kik lesznek képesek megragadni a csapat 53-as keretében és kik lesznek a Practice Squad tagjai. A minőségi cserék nagyban meghatározzák a speciális egység erejét.

Ha speciális egységről beszélünk, akkor először a rúgóinkat kell megemlíteni, ami nem változott az elmúlt évtől. Először is Hauschka újraigazolását kell megemlíteni, amivel nem minden ’Hawks rajongó volt kibékülve. Miért is? Mert látva pl Greg the Leg-et a csoportrívális Rams-nél túl nagyok az elvárások. Épp ez Steven gyenge pontja, a hosszú kísérletek. A rövid és közép távoli rúgásai nagyon jók, sőt, ebben mindenki egyetért, ellenben mindenki azt hozza fel ellene, ha egy meccs egy 50 yardon túli kísérleten múlik, akkor Hauschka nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Reméljük nem lesz sok ilyen 2013-ban és minden meccset fölényesen nyerünk. (hahaha)

A legbiztosabb pontunk a punterünk. Jon Ryan elképesztő. A liga legjobbjai közt van. Nála jobbat nem is kérhetünk, na jó, talán a jó öreg Shane, de minek, ha Pro Bowl kaliberű a jelenlegi punterünk. És ugye itt is lehet reménykedni, hogy minden akciónk ponttal zárul és nem kell egyetlen egyszer sem puntolnunk. (hahaha)

Longsnapperünk sem változott, Clint Gresham megbízhatónak bizonyult. Én biztosra veszem, hogy megőrzi ezen roster pozícióját. Kizártnak tartom, hogy két longsnappert vigyenek Carrollék az 53-as keretbe, de még egy Practice Squad hely is túl értékes egy LS számára. Ha netán sérülés lenne, lehet kukázni és abban JS nagyon is jól oldja meg a dolgokat. Itt nincs hahaha.

Returnerek: elvesztettük kedvencünk Leon Washington-t. Nagy érvágás ez, bár én úgy véltem felfedezni, hogy tavaly már látszottak jelei a kopásának. De még így is lett volna helye a csapatban tudása és vezetői képességei révén. Okai távozásának nagyon is előre láthatóak voltak. Először is mert jött egy Percy Harvin, akinek nem tudom hány labdaérintése lesz Offense oldalon, lehet hogy így megpróbálnak még pár lehetőséget biztosítani neki a nagy játék reményében. Aztán meg ne feledkezzek Golden Tate-ről és Doug Baldwin-ról, akik biztosra benne lesznek a keretben. Percy valamelyiktől biztosan vesz el labdákat, így talán épp az fogja kapni a visszahordásokat, akinek szerepe leredukálódik. Aztán akiben én látom a megoldást az nem más, mint idei draftunk 2. körös választottja Christine Michael. Szerintem tetszik a csapatnak a RB, mint visszahordó. Miért is? 1. mert sokkal jobban vigyáznak a labdára, mint a WR-ek vagy akár CB-ek. Ami PC szempontjából a legfontosabb. 2. mert majdhogy ugyanaz a playmaker benne van Krisztinában, mint Aranykában vagy Dugiban. Update: Mint kiderült Percy lesérült, ami nem nagyon jó hír, és még nem tudni, hogy hány meccset kell kihagynia. Reméljük, hogy csak PUP listás lesz, és hamarosan visszatérhet, de ha IR-re kerül, akkor újból úgymond repült egy első kör, a fizetésről - cap helyről nem is beszélve.

Az alakulat többi tagját lehetetlenség megtippelni (kivéve talán a specialis egység kapitányát Heath Farwell-t, aki maximum cap miatt kerülhetne lapátra, de jelen helyzetben ezt erősen kétlem), hisz a Training Camp-ben történhetnek meglepetések, vagyis ismerve PC-t, fog is. Abban a jó helyzetben vagyunk, vagyis tette bele a csapatot Pete, hogy elképesztő tehetség van felhalmozva, nagy a konkurencia és így minden poszton jobbnál jobb játékosok versengenek. Így a speciális egységben főként csere játékosok szerepelnek, akik bizonyítási vágytól fűtve a legtöbbet hozzák majd ki magukból és véleményem szerint a liga egyik legjobb speciális egységét alkotják.

A csapatrészek bemutatása ezennel befejeztetett, olvassátok vissza a többit is, és akkor RW-től szabadon: GO HAWKS!!!

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

Címkék: seattleseahawks