Vikings Training Camp - 9. nap

Pénteken sajnos több játékosunkat is sérülés érte, kik közül néhányan kiülni kényszerültek. Henderson tegnapi kiesése miatt Audie Cole állt be a helyére, ezzel látni véljük, hogy Henderson mögött Cole következik a sorban a belső LB poszton, legalábbis egyenlőre. A pénteki napon a “two minute drill” feladatokat részesítették előnyben az edzők, így a csapat az első három irányítóval (Ponder, Cassel, Bethel-Thompson) gyakorlatozott. A futás és a passzolás is jól működött mindhármuknál, de a védelem is remekül állta a sarat. Meglepetésre a legjobb teljesítményt McLeod Bethel-Thompson nyújtotta.

Egyre több a 7 a 7 ellen és a “rendes” 11 a 11 elleni játék az edzéseken, amik alatt az első, második és harmadik csapat megmérkőzik egymással. 

A közel 30 fokos melegben a játékosoknak figyelniük kell egészségükre is. Például tavaly több játékosnak is kórházba kellett mennie, mert napszúrást vagy hőgutát kapott, mert gyakorlatilag egész nap a tűző napon voltak. Most nem a meleg és nem is napszúrás okozott problémát több játékosnál.

Sajnálatos de az újonc CB, Xavier Rhodes kénytelen volt kihagyni a pénteki edzést, mert a hátsó combizma meghúzódott, de első jelentések szerint nem súlyos a sérülés.

Mistral Raymond és Desmond Bishop ugyan elkezdték az edzést, de hamar az orvosi stábnál kellett jelentkezniük. Raymond sérüléséről még nincs hír, még azt sem tudjuk, hogy melyik testrésze fáj, Bishop pedig a hírek szerint lábfájdalomra panaszkodott.

Ponder formába lendül, ezt érezni lehet a gyakorlatokat nézve. Reményeink szerint búcsút inthetünk az elkapó fölé, mellé vagy épp elé dobott passzoknak, mert eddig jól teljesít. Érzi az elkapókat, ezt Frazier is megerősítette.

A veterán guard Seth Olsen állt be Joe Berger helyére és osztotta a snappeket a második csapatnál.

Meglepetésre talán, de még mindig versenyben van a keretbekerülésért Adam Thielen. A Minnesota State University-ről próbajátékra hívott játékos igen jól teljesít az elkapók között. A “hazai pálya” talán még több önbizalmat adhat neki és kíváncsian várjuk, hogy mit tud okozni az elkövetkezendőkben.

Jeff Locke a Vikings újonc puntere örömmel rugdossa a labdákat az endzone közelébe és ezt a special team koordinátora nagyon szívesen látja. A fiatal punter több alkalommal a redzone-n belülre tudta rúgni a labdát úgy, hogy az nem pattant be  gólvonal mögé.

Blair Walsh is remekül teljesít a Training Camp-on. Az első évében rögtön NFL rekordot felállító kicket remekül megérti magát az új holderével Locke-val. Walsh eddig majdnem minden távolságról berúgta a labdát az edzőtáborban (azt hiszem, hogy a 85 és a 90 yardos maradt csak ki).

Adrian Peterson továbbra is vezéregyéniség maradna, sőt olyannyira eltökélt, hogy 2017. 16. játékhetéig megdöntené Emmitt Smith rekordját, ami 18355 futott yard. 4 év alatt kéne neki durván 10000 yardot futnia, ami 156 yardos meccsenkénti átlag.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com